top of page

Zythos Bierfestival 2022

Afgelopen weekend vond na 2 jaar afwezigheid het Zythos Bierfestival

voor de 17e keer terug plaats in Leuven.

We kregen een warm welkom de voorzitter van Zythos (Freddy Van Daele) en enkele prominenten van het Leuvense stadsbestuur. Opmerkelijk toch dat Zythos sinds 2021 tot nu niet minder dan 3000 nieuwe geregistreerde biernamen binnen gestuurd kreeg. Daar zullen uiteraard heel wat etiketbieren tussen zitten, aldus te voorzitter, maar het is toch een hoog aantal.

In het verleden kon het bierfestival steeds rekenen op grote internationale belangstelling. De organisatie hoopte dat de coronacrisis hier geen verandering in gebracht had, maar naar mijn mening vonden de bierliefhebbers de weg nog niet vlotjes terug. De brouwers hebben allerminst stilgezeten want deze editie brak alle records met maar liefst 707 bieren die werden aangeboden. Keuzestress gegarandeerd. Opmerkelijk was dat de bierlijst rijkelijk gevuld was met veel Barley Wines. Een nieuwe trend in het vooruitzicht?

Dit jaar werd het Zythos Bedankingsbier voor de medewerkers gebrouwen door brouwerij Het Craywinckelhof. Het werd een mooi dorstlessend strogeel bier van 6% met frisse rabarbertoetsen.

Sinds 2006 wordt ieder jaar de Zythos Bierfestival Consumententrofee uitgereikt. Binnen een paar dagen zullen we weten of Brouwerij Het Anker van de troon gestoten wordt. Sinds 2017 kaapten zij deze eer weg met hun Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused!


Traditiegetrouw werd er en prijs uitgereikt voor mooiste stand. De prijs voor de mooiste stand ging dit jaar naar Brouwerij van ‘t Pajottenland en brouwerij Sako. Zij deelden dit jaar een stand op het festival en maakten er een mooi geheel van.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page