top of page

Zomerbier van Stadsbrouwerij De Koninck

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

Zomertijd? Tijd voor Lost in Spice!

DE KONINCK LANCEERT OPNIEUW ZOMERBIER

Stadsbrouwerij De Koninck, Berchem | Zondag 27 maart zetten we de klok een uur vooruit. En dat betekent ook: tijd voor Lost in Spice. Want vanaf dan stroomt het zomerbier opnieuw uit de tap in de De Koninck Bar. Met z'n kruidige aroma's en frisse citrustoetsen laat Lost in Spice de zon schijnen in je glas. Om de kruiden toe te voegen gebruiken de brouwers trouwens een raketvormige hop gun, normaal gebruikt om hoppen te doseren. Vandaar de naam ‘Lost In Spice’! Je proeft Lost in Spice vanaf zondag in de bar van de brouwerij. Wie het bier graag mee naar huis neemt of cadeau doet, kan een crowler (een 1-liter-blik) rechtstreeks aan de tap laten vullen. Schol!

De laatste De Koninck Winter is getapt, zondag gaat de zomertijd in én we dromen met z’n allen van zwoele zomerdagen. Niet alleen het kwik op de thermometer gaat de hoogte in, ook in de brouwzaal van de Stadsbrouwerij stijgt de temperatuur gevoelig. De brouwketel draait er op volle toeren en de hopgun – met daarin kruiden in plaats van hoppen – doet overuren. Ín die brouwketel: Lost in Spice, het zomerbier van De Koninck. Meesterbrouwer Sven Dekleermaeker brouwde het bier voor het eerst in 2017. Sindsdien wordt het bier traditioneel steevast gelanceerd bij het ingaan van de zomertijd.

Sven Dekleermaeker, brouwmeester: “Lost in Spice is een fris, kruidig en zomers bier. Ik kijk al uit naar de lange zomeravonden hier in de binnenstraat van onze Stadsbrouwerij. Laat die zon maar komen.”


TASTING NOTES LOST IN SPICE Alcohol: 6.5 % Bitterheid: 11 EBU Stijl: New Antwerp Spiced Ale (NASA) Aroma: Fris en kruidig. Toetsen van kardemom, gember, korianderzaad en citroen Hop: Saaz hop Looks: Blond, troebel met een fijne witte schuimkraag

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page