Trappist Westvleteren opnieuw beschikbaar na corona-reces

Ten gevolge van de lockdown werd er gedurende enkele weken geen trappistenbier meer verkocht aan de poort van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren. Donderdagavond hernemen de monniken officieel de verkoop van hun bieren. Er zullen in totaal 6.000 kratten worden aangeboden. Volgens de Regel van Sint-Benedictus moeten Trappisten in hun eigen levensonderhoud voorzien door middel van handenarbeid. De bierverkoop is de enige bron van inkomsten voor de cisterciënzermonniken van de Sint-Sixtusabdij. De bierverkoop blijft uitsluitend gericht op particuliere klanten. Omdat het al zo lang geleden is dat nog bier kon worden afgehaald, zullen liefhebbers van Trappist Westvleteren via de webshop tijdelijk drie kratten kunnen aankopen in plaats van twee. Wie dat wenst, kan dus nu een krat van elk van de drie Trappist Westvleteren-bieren in één keer aankopen. Van eenzelfde bier kunnen maximaal twee kratten worden aangekocht. Zolang de voorraad strekt uiteraard. De trappistenbieren van Westvleteren zijn zeer gegeerd. Om aan zo veel mogelijk mensen de kans te geven om van Trappist Westvleteren te genieten, hebben de monniken in de webshop een ‘slimme’ wachtkamer laten inbouwen. Hierdoor krijgen consumenten die geruime tijd terug of nog nooit een bestelling geplaatst hebben, voorrang op particulieren die recenter een krat besteld hebben.


Bijzondere maatregelen

De bestellingen dienen afgehaald te worden aan het verkoopcentrum van de Abdij. Men dient echter rekening te houden met een aantal veiligheidsregels in het belang van de gezondheid van zowel medewerkers als klanten. De aanwijzingen van de medewerkers van de Abdij dienen strikt opgevolgd te worden. Zo is het niet toegelaten om het voertuig te verlaten, wanneer de klant in de wachtrij staat. De sociale afstandsregels moeten namelijk te allen tijde gerespecteerd worden. Alle betalingen gebeuren elektronisch. Het is voorlopig nog steeds niet mogelijk is om iets te consumeren in ‘O.C. In de Vrede'. Het abdijwinkeltje in het ontmoetingscentrum is daarentegen wel toegankelijk, mits inachtneming van de nodige sociale afstandsregels.

Voor meer informatie betreffende de brouwerij en de bieren van de Sint-Sixtusabdij: www.trappistwestvleteren.be

Las onlangs dat er volgens de reserve biergod van België wereldwijd 10 Trappistenbrouwerijen waren. Hier komen ze nog een keertje:

Westmalle, Westvleteren, Chimay, Rochefort, Orval, Achelse Kluis, La Trappe, Zundert, Stift Engelszell, Le Tre Fontane en Spencer. Ik tel er toch echt 11.

Met Mont des Cats als reserve...


174 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Volg ons op Instagram

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle
@ redactie_hopnieuws

©2020 door Hopnieuws.
Met plezier gemaakt door JDC

Bepalingen Website

Tel: +32 492 313 629

redactie@hopnieuws.be