top of page

Stichting Gabriëlla Moortgat eert sterke vrouwen

GABRIËLLA MOORTGAT STICHTING DEELT 30.000 EURO UIT AAN TWEE STERKE VROUWEN

Elk jaar zet de Stichting Gabriëlla Moortgat twee sterke vrouwen in de bloemetjes. Gabriëlla, de kleindochter van de stichter van de gelijknamige brouwerij, wilde met dit initiatief opmerkelijke artistieke, wetenschappelijke, liefdadige, godsdienstige, sociale of pedagogische prestaties van vrouwen in de kijker zetten. Ook dit jaar reikt de stichting reikt opnieuw een geldbedrag uit aan twee uitzonderlijke vrouwen. Dominique Kerremans (Mercy Ships) en Hannah Vandewiele (Stichting Hubi & Vinciane – Aquapontics) krijgen elk een cheque van 15.000 euro.

De Gabriëlla Moortgat Stichting deelt jaarlijks een geldbedrag uit aan twee sterke vrouwen. Dit jaar worden Dominique Kerremans (Mercy Ships) en Hannah Vandewiele (Stichting Hubi & Vinciane – Aquapontics) bekroond met de prijs. Beide vrouwen worden door de Raad van Bestuur van de Stichting bewonderd voor hun bijzondere inzet. De twee laureaten kregen elk alvast een cheque van 15.000 euro overhandigd in het Duvel Depot, maar omwille van de coronamaatregelen werd de officiële prijsuitreiking verplaatst naar het voorjaar van 2022.

Hannah Vandewiele uit Bierbeek (Leuven) is een jonge bio-ingenieur die met ‘Aquapontics’ projecten opzet in Zuid-Afrika en Benin om mensen daar zelfredzaam te maken. Ze bouwde haar eigen duurzaam landbouwsysteem waarbij het afvalwater van vissen gezuiverd wordt door planten. Een ecologisch systeem waarbij je vissen en groenten kan oogsten om maandelijks een hele familie te eten.

Dominique Kerremans uit Haacht is oogchirurg, heeft haar eigen groepspraktijk en werkt daarnaast als vrijwilliger in het Eye-team aan boord van Mercy Ships. Mercy Ships streeft naar meer toegang tot medische zorg wereldwijd. Met het grootste private ziekenhuisschip ter wereld – de Africa Mercy – wil de internationale organisatie de leemtes in de gezondheidszorg van ontwikkelingslanden opvullen, in eerste instantie door de meest urgente chirurgische nood van de armste bevolking aan te pakken. Het einddoel is een permanente verbetering van de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Voor zijn werking is Mercy Ships volledig aangewezen op giften en donaties.

Dominique Kerremans (Mercy Ships) en Hannah Vandewiele

(Stichting Hubi & Vinciane – Aquapontics) bewonderd om hun bijzondere inzet


Over de Gabriëlla Moortgat Stichting Gabriëlla Moortgat is een legende in de omgeving van Puurs en Breendonk. De kleindochter van de stichter Albert Moortgat van de gelijknamige brouwerij en dochter van de uitvinder van Duvel was zelf heel actief in haar gemeenschap. Zo was ‘Gaby’ onder andere schepen van Breendonk, voorzitster van het plaatselijke Rode Kruis, mecenas van het Emile Verhaeren museum en zette zich heel haar leven in voor het Vlaamse kunstpatrimonium. Ook na haar overlijden wordt de traditie nog steeds verder gezet om vrouwen die hun gemeenschap bijzondere diensten bewijzen een buitengewone beloning uit te reiken.

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page