top of page

Stella Artois weer open voor publiek

Bierbrouwer AB InBev heeft vanaf zaterdag 11 juli opnieuw de deuren van haar grootste Europese brouwerij geopend voor rondleidingen. In de eerste fase, in juli en augustus, zullen op zaterdag en zondag telkens 2 rondleidingen gegeven worden voor maximaal 15 personen per rondleiding. Er zullen bijkomende veiligheidsmaatregelen zijn om de veiligheid van de bezoekers én van de werknemers van de brouwerij te garanderen.  

De Stella Artois brouwerij is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Leuven en de brouwerijtoren is één van de ijkpunten in de Leuvense skyline. Elk jaar bezoeken ongeveer 15.000 mensen de brouwerij en krijgen er een interactieve toer met focus op de geschiedenis van AB InBev en de Stella Artois brouwerij in Leuven, het brouwproces, en de voortdurende investeringen in duurzaamheid en innovatie. De rondleiding gaat veel verder dan een klassieke museumtoer omdat ze een unieke blik achter de schermen biedt van de grootste brouwerij in Europa. 

Na enkele maanden sluiting omwille van Covid-19, worden de deuren nu opnieuw geopend voor een beperkt aantal rondleidingen. Er zullen in de zomermaanden 4 rondleidingen per weekend gegeven worden: 

  • Op zaterdag om 13u (Nederlands) en 15u (Engels) 

  • Op zondag om 11u (Nederlands) en 13u (Engels) 

Het schema vanaf september zal uitgewerkt worden op basis van de overheidsinstructies die op dat moment zullen gelden. 

De veiligheid van zowel bezoekers als werknemers zal gegarandeerd worden door het aanhouden van strikte veiligheidsmaatregelen. Zo zullen bezoekers gevraagd worden een mondmasker te dragen tijdens de rondleiding, strikt social distancing toe te passen en geregeld hun handen te wassen en ontsmetten. 

Tom Robberechts, Brewery Visits Manager van AB InBev, is verheugd dat hij de deuren opnieuw kan openen voor bezoekers: “De Stella Artois brouwerij is een Leuvens icoon en het is een eer om elk jaar vele duizenden mensen een blik achter de schermen te geven. Ik ben dan ook heel blij dat we dit, na een aantal maanden noodzakelijke sluiting, opnieuw zullen kunnen doen. De veiligheidsmaatregelen zullen uiteraard strenger zijn, maar de brouwerij-ervaring zal er niet minder op zijn en uiteraard blijven we het bezoek afsluiten met een heerlijk frisse Stella Artois. Bovendien kunnen we hiermee onze partners van Visit Leuven ondersteunen om een volwaardig toeristisch zomeraanbod te bieden aan Leuvenaars en toeristen.” 

Ook de stad Leuven is tevreden dat één van de grote toeristische trekpleisters opnieuw de deuren kan openen. Schepen van Cultuur en Toerisme Denise Vandevoort: “Leuven is als de wieg en thuishaven van Stella Artois internationaal gekend als bierstad. Begin deze maand openen verschillende toeristische partners terug hun deuren: het stadhuis, de universiteitsbibliotheek, museum M, de Sint-Pieterskerk en nu starten ook de brouwerijbezoeken bij Stella. Visit Leuven is verheugd dat we bezoekers weer een mooi gevarieerd aanbod aan belevingen kunnen voorstellen. Ideaal voor een citytrip -zeker in combinatie met de zomerdeals van de logies- waarbij ze Leuven in al haar facetten kunnen ontdekken.” 

Wie de brouwerij in juli of augustus wilt bezoeken, kan reserveren via

http://www.visitleuven.be/brouwerij-stella-artois

Voor reservaties vanaf september kan men mailen naar 

breweryvisitsbelgium@ab-inbev.com

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page