top of page

Smells like Brussels Spirit

De quarantaine heeft ons gedwongen om uit onze comfortzone te stappen en creatieve innovatie te tonen… een sterk voorbeeld hiervan is de “Smells like Brussels Spirit”, een destillaat die voortkomt uit een samenwerking tussen 4 Brusselse brouwerijen, Brussels Beer Project, En Stoemelings, La Source en No Science, die hun unieke identiteit in één fles combineerden.


Een 100% Brusselse samenwerking en “zero-waste” initiatief

Hoewel de quarantaine een moeilijke tijd is geweest voor de hele horecasector, hebben de Brusselse brouwerijen grote veerkracht getoond door onlinediensten te ontwikkelen en het t-shirt "steun uw lokale brouwerijen" te lanceren. Vier brouwerijen werken nu nauw samen en doen hun uiterste best door biervaten te distilleren die aanvankelijk waren geproduceerd voor cafés in de regio Brussel die helaas niet konden worden verkocht.

De lokale kunstenaar François Tusseki, die al betrokken was bij het ontwerp van het solidariteits-t-shirt, werd opnieuw opgeroepen om het gezicht van deze nieuwe Brussels Spirit te creëren en de Brussels Distillery, gevestigd in Schaarbeek, ging de uitdaging aan om zich bij deze 4 brouwerijen aan te sluiten in een enkele fles vol karakter.

Een ‘eau de bière’ of een originele mix tussen gin en ‘peket’

De brouwers zijn eraan gewend om buiten de gebaande paden te denken ... Ze hebben zichzelf opnieuw overtroffen om deze aromatische blend te produceren, een eau de bière van 37,5°, een distillaat tussen peket en gin. Als eerbetoon aan hun stad werd de geest doordrenkt met irisbloemen, maar ook met een vleugje javapeper, sinaasappelschors, koriander en kardemom. Er is meer dan 1000 liter bier gered om zo 1400 flessen ‘spirit’ te produceren. Aan de liefhebbers, let op, want dit is een gelimiteerde editie.

Laten we samen het hart van Brussel weer tot leven wekken!

De lancering van deze nieuwe ‘spirit’, op 9 juli, zal ook een geweldige kans zijn om het 'Îlot Sacré' te herontdekken, via een pad dat niet minder dan tien Brusselse bars en cafés verbindt (Au Bassin, Barbeton, BBP, Cabaret Mademoiselle, KFK Hope, Mappa Mundo, Moeder Lambic Fontainas, Metteko, Monk, Roi des Belges, Walvis & Zebra) die elk een uniek cocktailrecept creëerden rond de “Smell like Brussels Spirit”. We kunnen niet wachten tot aanstaande donderdag, wanneer de "Smell like Brussels Spirit" beschikbaar is in elke betrokken brouwerij en hun respectievelijke webshops. Ze zullen spoedig daarna verkrijgbaar zijn in de voornaamste speciaalzaken en cafés van de hoofdstad.

Te ontdekken op onze webshop : https://shop.beerproject.be/products/smells-like-brussels-spirit

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page