Salade met pastrami en Session IPA
Recept voor salade met pastrami en Session IPA

Ingrediënten voor vier personen:
250 gram pastrami, of rosbief, of mager pekelvlees, in dunne plakjes
4 vastkokende aardappelen
5 kleine zoetzure augurken
4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
2 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
takjes verse dille
peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:
De aardappelen in de schil koken, laten afkoelen en de schil verwijderen. In gelijkmatige plakjes snijden. In een mengkom de mayonaise mengen met de Griekse yoghurt. De blokjes zoetzure augurk, blokjes aardappel en fijngeknipte bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over borden verdelen en met rolletjes pastrami, rosbief of mager pekelvleeds en een takje dille garneren. Aanbevolen bieren: Pils (niet te zwaar gehopt), Witbier, Geuze, Saison, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De verfrissende smaak van deze soorten bier past goed bij de smaak van de lichte zoetzure dressing en de zachte smaak van het vlees.
Han Hidalgo
www.biercuisine.nl
www.biercuisine.be
www.jazzcookin.net