top of page

Roeselare krijgt Biermuseum

Wereldreizigers Marnik en Oxana verzamelden 17.000 bieren uit 142 landen

In het jaar dat Brouwerij Rodenbach het tweede eeuwfeest viert, richten Marnik en Oxana Rommelaere hun eigen biermuseum in in een voormalig strijkatelier in de Alfons Carlierstraat. Om de hoek waar vroeger de familie Rodenbach woonde. Hij reist de wereld rond met cruiseschepen en bouwde zo langzaamaan aan een impressionante internationale collectie. Marnik Rommelaere (57) zag door zijn werk als IT-officier op cruiseschepen al alle uithoeken van de wereld. Samen met zijn vrouw Oxana (50), die vroeger vaak meevoer met haar man, bezocht bierliefhebber Marnik tijdens de vrije dagen elke brouwer die hij kon vinden in de buurt waar zijn cruisschip was afgemeerd. Het leverde heb waarschijnlijk de grootste biercollectie van België op die straks voor iedereen te zien zal zijn. Het paar hoopt de gigantische klus tegen de zomer geklaard te hebben.

Het is de bedoeling dat er in het nieuwe biermuseum ook bierproeverijen worden georganiseerd met bieren uit Roeselare en de West-Vlaamse regio. Ook zoeken ze contact met Rodenbach om te kijken waar er samenwerking mogelijk is. Eén ding is zeker, als eerste BierGids van BeerWalk plaveide Marnik in ieder geval al een mooie route voor de nieuwe Rodenbach BeerWalk in Roeselare die rond de opening van het biermuseum gepland staat. Die begint bij Rodenbach en afsluit in het biermuseum.

De collectie van het paar beperkt zich overigens niet tot flesjes bier, maar de displays en muren zullen met heel wat bierparafernalia gevuld worden. Daarnaast staat bierkapitein Marnik garant voor menig anekdote. De bierwereld is immers gevuld met schitterende bierverhalen...


Bron: Nieuwblad

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page