top of page

Revitalisatie (Pauwel) Kwak

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2022

Het zat er al een tijdje aan te komen. Sinds de overname van Brouwerij Bosteels door AB InBev [ABI] moest het er natuurlijk van komen dat er een rebranding zou volgen. Het eerst 'slachtoffer' is het amberbier Pauwel Kwak. Het iconische amberbier krijgt er twee collega's bij. Een kersenbier onder de naam Rouge [8% abv] en een blond met de naam Blonde [7,4% abv]. Zelf noemt de brouwer het herpositionering. Tja, een mens moet toch wat als marketeers de soort en de smaak van je bier moeten bepalen.

Parameters

Toch - voor de liefhebbers - maar wat parameters van de bieren aan u doorgeven.

Rouge:

Kwak Rood is een verfrissend speciaalbier met kersen- en amandeltoetsen die een fruitig karakter geven aan de unieke Kwak smaak. Met zijn mooie robijnrode kleur is hij subtiel bitter, verrassend zacht en vol van smaak.

Blonde:

Kwak Blond is een zacht en verfrissend blond bier met een stevige schuimkraag en een delicate bitterheid. Het heeft de karakteristieke fruitige smaak van Kwak met subtiele toetsen van banaan en peer, gearomatiseerd door zorgvuldig geselecteerde aromatische hoppen (Styrian Golding, Cascade en Simcoe).


Volgens ABI passen de bieren uitstekend in het'snel groeiende 'connaisseur segment'.

Doe er uw voordeel mee!74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page