top of page

Oud Beersel heeft nu ook Bierhuis

Bijgewerkt op: 14 mrt. 2022

BIERHUIS OUD BEERSEL WORDT ANKERPUNT VOOR LAMBIKTOERISME

aldus gedeputeerde voor toerisme Gunther Coppens


Wie mocht denken dat 'The World's Best Beer Bar' van de gebroeders Paneels, In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen, dé locatie is om Lambik bieren te degusteren, heeft het mis. De concurrentie zwelt aan en dat niet enkel onder de Lambikbrouwers en kroegbazen, maar nu is er ook een Lambiksteker die zich aan het Lambik-front meldt met een eigen Bierhuis.

De provincie Vlaams-Brabant is een toeristische attractie rijker. Onder grote belangstelling heeft Gunther Coppens, gedeputeerde van provincie Vlaams-Brabant, het Bierhuis Oud Beersel officieel geopend. Het legendarische Bierhuis, bekend voor haar lekkere lambiekbieren en authentieke sfeer, werd in 1934 opgericht en kwam 20 jaar geleden tot sluiting. Door de recente investeringen zal Bierhuis Oud Beersel nu een belangrijke rol spelen in de uitbouw van het lambiektoerisme.

Begin 2022 werd in Bierhuis Oud Beersel voor het eerst terug een Oude Geuze geschonken. Johan “Wanne” Madalijns, voorzitter van de biervereniging De Lambikstoempers vzw, had de eer om de eerste fles te kraken. Sindsdien is er hard gewerkt om het Bierhuis volledig operationeel te krijgen.

Bierhuis Oud Beersel werd ingericht als een plek waar het heden en verleden samen komen. Het decor van het Bierhuis is een samenvloeien van de originele elementen van het Bierhuis en van vernieuwing. De rood-witte tegels op de gevel, de oude betegelde vloer, de houten lambrisering, de originele toog met porseleinen tap zijn stuk voor stuk originele elementen van het oorspronkelijke bierhuis. De vernieuwing merk je direct als je binnenwandelt, met de grote schermen die uitleg geven over de bieren, het moderne meubilair gemaakt van originele materialen van de brouwerij, de open keuken en 12-koppige tapinstallatie.

Je kan er genieten van een glas traditionele Oude Geuze en van innoverende infusie lambiekbieren van het vat. Maar wie denkt dat het daarbij blijft kent Gert Christiaens, eigenaar en zaakvoerder van Oud Beersel, nog niet. “We zijn geen café noch restaurant. Je kan hier een lekkere snack proeven of een warme schotel eten. Het is allemaal uniek eten, gemaakt met onze bieren. We hebben maar een paar warme schotels. Je kan hier niet à la carte eten zoals op restaurant, maar we geven je wel een hele beleving rond het bier. Bierhuis Oud Beersel is echt een uniek bierconcept van Oud Beersel”, zegt Gert.

Bierhuis Oud Beersel ligt op verschillende wandel- en fietsroutes, zoals de Kesterbeekwandeling en de Lambiek-Geuzeroute. Je kan met de fietsknooppunten eenvoudig een persoonlijke fietsroute uitstippelen langs de brouwerij en onderweg even stoppen voor een verfrissend glas Lambiek.

Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme: “Bierhuis Oud Beersel is een prachtige illustratie hoe toerisme en ondernemerschap hand in hand gaan. Gert begon hier als jong afgestudeerde universitair aan een gewaagd project en heeft intussen, zoals veel van zijn collega-geuzen, een indrukwekkend traject afgelegd om de lambiekbieren en het Pajottenland/Zennevallei op de culinaire en toeristische kaart te zetten. Iets waar heel de streek vruchten van meeplukt.”

Lambiek wordt sinds oudsher gebrouwen in de Zennevallei en het Pajottenland. Het zijn unieke bieren die wereldwijd faam genieten bij de fijnproevers. Voor de gezondheidscrisis zakten steeds meer mensen af naar de regio om deze bieren te beleven. Dat is ook de producenten en hun toerisme partners niet ontgaan. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de lambiekbeleving nog aantrekkelijker en toegankelijker te maken.


Bierhuis Oud Beersel is op donderdag en vrijdag van 14u tot 22u, op zaterdag van 10u tot 22u en op zondag van 10u tot 18u. Voor meer informatie kan je terecht op www.oudbeersel.com/bierhuis.


Foto's: Cliff Lucas

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page