top of page

Organisatie Vleteren Craft Beer Festival pakt uit met nieuw concept ‘Tournée Trappiste’

Vzw The Beer Pilgrims organiseerde twee succesvolle edities van Vleteren Craft Beer Festival, maar dat hoort nu tot de verleden tijd. Volgend jaar pakken The Beer Pilgrims op zaterdag 5 en zondag 6 juni uit met hun nieuwe concept ‘Tournée Trappiste’.

Tournee Trappiste zal plaastvinden in ‘De Sceure’ in Vleteren. The Beer Pilgrims organiseren, in samenwerking met Dienst Toerisme en het gemeentebestuur van Bierdorp Vleteren, een smaakbelevingsfestival met vooral trappistenproducten. Na twee geslaagde edities van het Vleteren Craft Beer Festival (2017 en 2019) besloot de bierproefvereniging vzw The Beer Pilgrims om terug te keren naar de roots en naar artisanale producten. “Oude tradities worden soms vergeten en daarom willen ze deze graag weer wat meer aandacht geven. Natuurlijk is Vleteren, het bierwalhalla voor vele liefhebbers, de ideale locatie hiervoor. De Westhoek is sowieso beroemd voor zijn klasse brouwerijen en 2021 is, als jaar van de smaak, de perfecte timing”, zegt Bjorn Baron van vzw The Beer Pilgrims.

De edities van het Vleteren Craft Beer Festival konden telkens op duizenden bezoekers rekenen, maar liefst 34 ambachtelijke brouwerijen schonken 150 bieren in OC De Sceure. “We zullen stands verwelkomen van verschillende Trappistenabdijen wereldwijd, die hun producten, zoals bieren, kazen, chocolade, likeuren en wijnen ter degustatie aanbieden”, zegt Bjorn. “Alle Trappistenbieren zullen verkrijgbaar zijn. Daarnaast zullen er ook drie chefs aanwezig die elk twee verschillende gerechten, met vlees, vis of vegetarisch, klaarmaken met trappistenproducten erin verwerkt. Ook zal er een ruilbeurs voorzien zijn, waar liefhebbers hun collectie van biergerelateerde zaken kunnen uitbreiden of aanbieden.”

De ingang voor dit nieuwe bierconcept is gratis. “Om in de sfeer van artisanale producten te blijven organiseert de Vleterse Dienst Toerisme tijdens dat weekend ook nog een markt met streekproducten en oude ambachten in een tent naast ‘De Sceure’. Op zowel zaterdag als zondag kun je rondslenteren tussen de gezellige ambachtenkraampjes. Een stand met oude machines, een hoefsmid, een keramist, juwelenmakers, leerbewerkers, kantklossters en zo veel meer… Daarnaast is er doorlopend een bezoek aan de ‘De Meestersmolen’ mogelijk.”

Bron: Het Laatste Nieuws

236 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page