top of page

Omer Vander Ghinste brouwt 2e editie Brut Nature

Jean Blaute en Sophie Vanrafelgem waren zo extreem enthousiast vorig jaar, een tweede editie kon niet uitblijven van dit geweldige en bijzondere bier. brouwden de meesterbrouwers van Omer Vander Ghinste een 2e editie van het heerlijk koperkleurig bier, genaamd ‘Brut Nature’.

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier van hoge gisting met hergisting op fles met wilde gist. Brut Nature is een aangenaam droog, ‘levendig’ bier met een zachte bitterheid en een fruitig, kruidig karakter. Deze eigenschappen maken Brut Nature het ideale aperitiefbier.

Brut Nature is het resultaat van vijf generaties brouwtraditie.

Het Bier

Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. De term Brut is oorspronkelijk afkomstig uit de Champagne-wereld en wordt gebruikt om droge champagnes aan te duiden. Brut Nature is een bier van hoge gisting, hergist op fles met een wilde gist. Deze wilde gist maakt Brut Nature ‘levendig’ en zorgt voor een aangenaam droog bier met een laag suikergehalte. De wilde gist hiervoor gebruikt is meer bepaald de Brettanomyces.

De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op fles met

wilde gist vereisen een brouwproces van minimum 3 maanden.


5 hoppen

Bij het brouwen van Brut Nature gebruiken onze brouwers maar liefst 5 hopsoorten, waarvan 2 tijdens de 'dry hopping'. Dry hopping is een techniek om extra aroma’s uit hop in bier op te lossen. Hiervoor wordt de hop toegevoegd tijdens de lagering. Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter extra naar voor.


5 jaar

Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles. Zeer jong bier wordt gekenmerkt door een boeket van verse hop, met een fruitige noot en een uitgesproken bitterheid in de smaak. Naarmate het bier ouder wordt komt het karakter van de wilde gist (Brett) meer naar boven. Brut Nature kan je minstens tot 5 jaar laten rijpen in de fles.


5 generaties

De komst van de 5e generatie Omer Vander Ghinste verrijkte de brouwerij met nieuwe ideeën en extra creativiteit. In 2020 presenteerden Omer 5, Omer Géry Vander Ghinste, samen met onze meesterbrouwers met veel trots de eerste editie van Brut Nature: een knap staaltje Belgisch vakmanschap. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak.


Aperitief of foodpairing

Door het droge karakter en het lage suikergehalte is Brut Nature een ideaal aperitiefbier. Daarnaast is Brut Nature een zeer dankbaar bier om te gaan pairen met heerlijke gerechten zoals rundscarpaccio, Sint-Jakobsnootjes in een romige saus, lotte of zeeuwse mossels. Het bier zal de smaken van deze gerechten perfect complementeren en tegelijk verfrissen, zonder de delicate smaken van deze gerechten weg te duwen op de achtergrond.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page