top of page

Nog een paar bijzondere bieren

Wat we vonden op Facebook


LeFort Sour Oaked: een sublieme blend van LeFort en lambiek

Brouwerij Omer Vander Ghinste is al 127 jaar bedreven in het brouwen en blenden van foederbier. Het was dan ook een logische stap om met deze jarenlange geperfectioneerde kennis en ervaring verder te experimenteren, met een heerlijke creatie als resultaat: LeFort Sour Oaked.

LeFort Sour Oaked is een blend van LeFort (bier van hoge gisting) en lambiek (bier van spontane gisting dat 18 maanden rijpt op eikenhouten vaten). Het bier heeft een fruitig karamel karakter met een licht zure droge toets, 9% abv.

Foodpairing suggesties:

Voorgerecht: Gegrilde Langoustines met kruidenolie Hoofdgerecht: Argentijnse Rib-Eye met Chimichurri en gekonfijte krielaardappeltjes Dessert: Chocolademousse van zwarte chocolade (min. 70 %) en rode vruchten zoals jeneverbessen, frambozen, aardbeien...

Baceroth

De familie De Landtsheer van Malheur brouwde een speciaal bier in opdracht van de stuurgroep Baasrode 1200, in het kader van het nakende feestjaar. Het bier werd Baceroth gedoopt en is een 'Bostroës blondje'. "Het prachtige Scheldedorp zit helemaal in ons hart". De brouwersfamilie De Landtsheer maakt deel uit van de rijke geschiedenis van Baasrode...

Baceroth is een blond bier van hoge gisting met hergisting op fles. Speciaal gebrouwen ter gelegenheid van 1.200 jaar Baasrode volgens de oude tradities en 100% natuurlijk. Bij het openen van een flesje komt de geur van lichte kruiden je tegemoet. Je zal ook de frisse geur van de aroma’s van citroen en pompelmoes ruiken, die geur komt van de hopbloemen. Het bier van 8% abv is het perfecte bier om rustig te genieten bij het zicht op de Schelde.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page