Nieuwe look en feel voor klassieke Duvel

Een nieuwe duivelse look, dezelfde hemelse smaak De vertrouwde Duvelflesjes krijgen een nieuwe look. Vanaf september drinken alle Duvel-lovers wereldwijd hun blond Belgisch speciaalbier uit de herkenbare fles met een vernieuwd en opgefrist etiket. Er zijn zes verschillende rugetiketten, waarop telkens ook een weetje over de rijke geschiedenis van het Belgische speciaalbier prijkt. Van “Miljaar, ’n echten Duvel!” over het perfecte schenkritueel en de ‘tornado’ die de kenmerkende schuimkraag van het bier creëert. Aan de smaak of beleving van Duvel verandert er niets.
De Belgische brouwerij Duvel Moortgat startte bijna 150 jaar geleden met het brouwen van bier en zorgde voor vernieuwing in de brouwwereld. Vandaag pakt de vierde generatie familiebrouwer uit met een nieuwe look voor hun goudhaantje. De Duvelbieren krijgen nieuwe front- en backlabel designs. Niet enkel het flesje en de verpakking van de originele, klassieke Duvel krijgen een restyling, maar ook de andere varianten, Tripel Hop Citra en Duvel Tripel Hop Cashmere, krijgen een verfrissende make-over. Dit is één van de opmerkelijke veranderingen in de 150-jarige geschiedenis van het speciaalbier dat wereldwijd, in meer dan 60 landen, wordt gelanceerd vanaf september.
Tornado Surfer
De hoofdrol in de nieuwe ontwerpen is weggelegd voor de iconische D uit het Duvel logo en kreeg een eigentijdse, unieke en artistieke omkadering. De Duvel D wordt gebruikt als ‘canvas’ om de rijke geschiedenis van het speciaalbier in de kjiker te zetten. Inspiratie werd er gevonden bij het iconische glas, het duivelse schenkritueel van de perfecte Duvel, het ontstaan van de naam, het unieke rijpingsproces, enzovoort.
De afbeelding van een surfer op een tornado verwijst naar de parelende koolzuurbellen die opstijgen uit de gegraveerde D onderin het glas. De zandloper - ‘Slow Brewed’ – staat voor de 2 maanden die het Duvelbier nodig heeft om te rijpen. Deze stijl wordt ook doorgetrokken over het hele assortiment.
Duvel Tripel Hop Citra wordt geïllustreerd met een driekoppige draak, een verwijzing naar de drie hopsoorten die gebruikt worden tijdens het brouwen. Wie het etiket van de Duvel Tripel Hop Cashmere bekijkt, waant zich in de tuin van Eden vol exotische en verboden vruchten. ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Het typische Duvel smaakpalet wordt verrijkt met tropische toetsen van citrus, perzik, meloen en kokosnoot.
Duvel Collection
Dat ze bij Duvel van design houden is een understatement. Sinds 2010 brengen een reeks (inter)nationale artiesten hun meest creatieve designs aan op en rond het Duvelglas voor de ‘Duvel Collection’: een gelimiteerde oplage kunstige glazen. Vaak jonge kunstenaars uit binnen- en buitenland. Niet alleen het brouwen van Duvel is een kunst, ook het drinken van een glas Duvel wordt op die manier verheven tot een kunstvorm.
Duvel Moortgat heeft onder leiding van CEO Michel Moortgat als familiebedrijf altijd al een bijzonder band met de hedendaagse kunstwereld gehad. Door de geschiedenis heen werkte de brouwerij op regelmatige basis samen met musea voor hedendaagse kunst zoals SMAK, WIELS en internationale evenementen zoals de biënnales van Venetië en Lyon.
6 Weetjes
Op de nieuwe etiketten prijken niet alleen prachtige designs, maar ook zes weetjes over je Duvel.
1. De Duvel zit in de details “Miljaar, ’n echten Duvel!” riep de lokale schoenmaker in 1923, toen hij Moortgat’s nieuweling voor het eerst proefde De geboorte van een tijdloze klassieker.
2. Verfrissend van nature Een beter klimaat: daar toosten we op. Elke jaar planten we met WeForest & Bos+ 150.000 bomen. Minder CO2, da’s meer genieten op een terras. Cheers!
3. Hemels geduld Intense momenten zijn het wachten waard. Elke Duvel rijpt maar liefst 2 maanden in onze gistings- en hergistingskelders. Een uniek rijpingsproces.
4. Tornado in je glas De gegraveerde D in je Duvel-glas stuwt ’n tornado fijne koolzuurbellen omhoog. Een duivels spektakel, dat een hemelse schuimkraag oplevert.
5. Iconisch glas Eind jaren 60 lanceert Duvel het allereerste tulpvormige bierglas. Dit iconisch glas laat alle aroma’s perfect vrijkomen voor een unieke smaakbeleving.
6. Het perfecte schenkritueel Duvel brouwen is ’n duvelse kunst. Juist schenken ook. Hou ’n droog glas in een hoek van 45° & breng dan rustig rechtop terwijl je schenkt. Perfect!