Nieuwe Lambiek uit Brussel

DE EERSTE NIEUWE LAMBIEKBROUWERIJ IN BRUSSEL IN MEER DAN EEN HALVE EEUW

Het duurde meer dan een halve eeuw om in Brussel een nieuwe brouwerij te zien die zich toelegt op spontane gisting. Met DANSAERT heeft de BBP de ambitie om de cultuur van lambiek en wilde fermentaties opnieuw populair te maken. Hoewel lambiek en geuze de laatste jaren weer aan populariteit wonnen in het buitenland, zijn deze bieren van spontane fermentatie nog vrij ongebruikelijk in de routine van jonge Brusselaars & Belgen.

KOELSCHIP OP DE GROTE MARKT OM HET SEIZOEN TE STARTEN

BBP is van plan de regels te breken. De brouwers hebben een mobiel "koelschip" ontworpen, een open kuip die makkelijk door de stad kan bewegen, waardoor verschillende gisten en bacteriën kunnen worden geënt, waaronder de beroemde Brettanomyces Bruxellensis-gist. Ze huldigden het in op het mooiste plein ter wereld, de Brusselse Grote Markt, voor het eerste brouwsel van het seizoen, afgelopen 23 november. Andere ongewone plekken voor inoculatie staan op de planning.




23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven