top of page

Nieuwe Chimay Grand Réserve

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022


De nieuwe Grande Réserve gefermenteerd op houten vaten is er!


En voor deze nieuwe editie 2022 kozen we voor whisky.

Grande Réserve werd gefermenteerd in vaten van de Belgische whisky Gouden Carolus Single Malt. Het bier is het resultaat van een puur Belgische samenwerking, tussen Vlamingen en Walen, die hun passie voor uitzonderlijke producten verenigden.


De brouwmeesters van Chimay trokken dit jaar naar Mechelen voor een ontmoeting met de familie Leclef. De familie staat al vijf generaties lang aan het hoofd van brouwerij Het Anker en distilleerderij De Molenberg. Daar wordt Gouden Carolus Single Malt geproduceerd, een Belgische whisky met een internationale reputatie.

Het geheim: drievoudige gisting en een lang proces van bijna acht maanden! Na een eerste traditionele gisting volgt er de gisting in het vat en een rijpingsproces van meerdere maanden en een deerde gisting op fles gedurende minimaal drie weken. Na 8 maanden is de Grande Réserve gefermenteerd op vaten dan eindelijk klaar om geproefd te worden. Het is het acht maanden wachten meer dan waard.


Chimay Grande Réserve Whisky Editie

In de neus onderscheiden we duidelijk florale en fruitige geuren: viooltjes en vlierbloesem gaan hand in hand met de aroma’s van eau de vie van banaan en peer.

In de mond wordt dit boeket aangevuld met kokos- en vanillearoma’s van eik en vervolledigd door subtiele toetsen van karamel en chocolade.

Het volmondige karakter is een aangename verrassing. Kenners zullen tussen zes en twaalf maanden geduld moeten oefenen om het product op zijn best te proeven.
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page