top of page

Nevel Meander overall winnaar DBC 2021

NEVEL MEANDER WINT MITRA AWARD BESTE BIER VAN NEDERLAND 2021

Tijdens een livestream op Facebook is de Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2021 bekend gemaakt. Als overall winnaar van de zevende editie van de Dutch Beer Challenge is Nevel Artisan Ales uit Nijmegen de gelukkige met hun bier ‘Meander’. Dit bier won de gouden medaille in de categorie ‘Sour/Brett’ en was van alle gouden medailles dit jaar het bier met de meeste punten. Nevel Meander mag zich een jaar lang ‘het Beste Bier van Nederland’ noemen.


De prestigieuze prijs Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2021 werd bekend gemaakt zijn tijdens de start van de 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier op 27 mei. Aangezien de Week van het Nederlandse Bier vanwege de corona-crisis dit jaar vooral online en virtueel plaatsvindt, vond ook de bekendmaking van de Mitra Award dit jaar plaats via een livestream. Marco Philipsen, algemeen directeur van Mitra Drankenspeciaalzaken en hoofdsponsor van de Dutch Beer Challenge, maakte de winnaar via Facebook bekend, samen met Fedor Vogel, voorzitter van de stichting Dutch Beer Challenge en Henri Reuchlin, de voorzitter van de Stichting Week van het Nederlandse Bier. De prijs, het bijbehorende houten beeld, werd in Nijmegen overhandigd aan de brouwers van Nevel Artisan Ales.

Meander - Houtgerijpt wild blond bier met rabarber en zwarte bessenblad

Meander van Nevel Artisan Ales heeft een zachte, zilte bite van rabarber, die zich subtiel weeft door de rode fruittoetsen van het zwarte bessenblad. Een wijnachtig, elegant en mineralig bier waarin veel te ontdekken valt. Meander heeft 16 maanden op eikenhouten vat gerijpt en heeft 5,9% ABV. Mattias Terpstra, hoofdbrouwer en co-owner van Nevel, omschrijft het winnende bier als volgt: “Een wandeling over smalle weggetjes, langs slootkanten met wilgen en ongemaaid riet. Een doodlopende straat leidt naar een houten hek dat half open staat, nieuwsgierig glip je naar binnen. Voor je ligt de moestuin van de stad, een lappendeken vol kleuren en geuren waar aroma's van fruit, groenten en bloemen je tegemoet komen. Terwijl je langzaam van de ene hoek naar de andere loopt, vloeien de geuren in elkaar over als een rivier die door het landschap schuift.”


91 winnende bieren

Op woensdag 22 april 2021 vond in Rotterdam de zevende editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 150 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 539 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking ook dit jaar plaats via een livestream op 12 mei 2021. Aan de 60 winnende brouwerijen worden later dit jaar in totaal 26 gouden, 32 zilveren en 33 bronzen medailles uitgereikt, bij elkaar dit jaar dus 91 winnende bieren. Nevel Meader wint dit jaar dus de overall prijs ‘Het Beste Bier van Nederland’.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page