top of page

Na koffie en bier nu ook gin voor Powerstroke

De metalmannen van ‘Powerstroke’ kunnen al geruime tijd niet optreden en leggen zich daarom toe op andere producten. Koffiebranderij Verheyen maakte voor hen Powerstroke Babalon, een dark roasted koffie en eerder kwam ook hun eigen bier van brouwerij Boers op de markt. Nu is er ook de ‘Powerstroke gin’, die in Zelzate wordt gestookt.

Powerstroke - met bandleden vooral uit het Meetjesland - heeft vanaf nu ook haar eigen gin, een pittig drankje van 42 procent, dat werd samengesteld in de Zelzaatse stokerij ‘Eenvoud’ van Frederik Buyens en Kaat Van Herck. “De helft bestaat uit onze Meetjeslandse gin, het andere deel is een destillaat van het bier ‘Dikke Zeuge’ dat Powerstroke vorig jaar liet brouwen en waar we nog wat kruiden aan toegevoegd hebben”, legt Buyens uit.

“Vorig jaar stelden we onze nieuwe plaat voor en het was de bedoeling dat we daarmee concerten zouden spelen, maar corona heeft daar een dikke streep door getrokken. De verkoop van onze ‘Dikke Zeug’ , de gin en onze koffie hebben we nodig om uit de kosten te komen”, legt gitarist en Zelzatenaar Maarten Geeraerts uit. De groep kijkt met enige hoop uit naar een festivalzomer.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page