top of page

Lindemans in de prijzen

2 keer ‘Belgische winnaar’ en 2 gouden medailles voor lambiekbrouwerij Lindemans op de World Beer Awards in Londen. Lindemans Framboise en Goyck verkozen tot ‘Country Winner’, Lindemans Oude Gueuze Cuvée René en Lindemans Oude Kriek Cuvée René krijgen gouden medailles om de flessenhals. Tijdens de World Beer Awards in Londen, één van de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld, werd Brouwerij Lindemans zonet 2x verkozen tot ‘Belgische winnaar’. Hiermee is de Belgische lambiekbrouwer tweemaal gekwalificeerd voor de finle van de World Beer Awards die zullen plaatsvinden op 19 september. Daarnaast kaapt Lindemans ook 2 gouden medailles weg. Het gaat hierbij om het eerste luik van de awards, waarbij alle brouwers te horen kregen wie zichzelf in eigen land een jaar lang de ‘beste’ mag noemen, en aldus mag pronken met het bijhorende logo op de flesjes.

Country Winner - Lindemans Framboise (2,5% VOL): is een assemblage van versgeperst frambozensap met eenjarige lambiek. De mooie donkerroze kleur, licht rozige schuimkraag en het delicate fruitige parfum nodigen uit om te degusteren. De zachte zoetzurige volmondige smaak van de frambozen wordt gecombineerd met de friszurige afdronk van de lambiek. Lindemans Framboise is Belgische winnaar in de categorie ‘Sour & Wild Beer’, Framboise style. Country Winner - Goyck (5,5% VOL) is een blend van een bier van spontane gisting, de lambiek van Lindemans met de typische Brettanomyces kenmerken, en het hogegistingsbier Toots van brouwer Koenraad Goddeau. Het bier is een unieke combinatie van de frisse zurigheid van lambiek met de aromatische hop en fruitige smaken uit het Toots bier. Lindemans Goyck is Belgische winnaar in de categorie ‘Sour & Wild Beer’, Sour/Wild Ale style Gouden medaille - Lindemans Oude Gueuze Cuvée René (6% VOL): Na een lang gistings- en rijpingsproces op eiken foeders worden oude en jonge lambiek gemengd. Vervolgens hergist de blend in een champagnefles. Deze geuze voor fijnproevers kleurt goud in het glas, heeft een complex en intrigerend smakenpalet, op kop een lichte zurigheid en fruitige ciderachtige smaak afgerond met een droge friszurige afdronk. Lindemans Oude Gueuze Cuvée René werd beloond met de gouden medaille in de categorie ‘Sour & Wild Beer, Gueuze style. Gouden medaille - Lindemans Oude Kriek Cuvée René (7% VOL):, gebrouwen met verse Schaarbeekse krieken, is het meest complexe product van Brouwerij Lindemans. De traditionele krieken worden toegevoegd aan op eik gerijpte lambiek van minstens 6 tot 12 maanden oud. De krieken vergisten minstens 6 maanden op vat met de lambiek tot er zich kriekenlambiek vormt. Het resultaat na het bottelen en hergisten op fles: een robijnrode kleur, een roodrozige schuimkraag en friszurige aroma’s. De complexe smaak van de lambiek en de krachtige en pure smaak van verse Schaarbeekse krieken karakteriseren deze traditionele kriek. Lindemans Oude Kriek Cuvée René werd beloond met de gouden medaille in de categorie ‘Sour & Wild Beer, Kriek style. Vorig jaar nog werd Lindemans Oude Gueuze Cuvée René bekroond als beste Belgische gueuze. Lindemans Oude Kriek Cuvée René (goud) en Lindemans Framboise (brons) vielen eveneens in de prijzen. De World Beer Awards belonen en promoten de allerbeste internationaal erkende bierstijlen. Vandaag werden de ‘Country Winners’ bekendgemaakt. Op 9 september 2021 volgen de ‘World Winners’.

OVER BROUWERIJ LINDEMANS Sinds 1822 brouwt de familie Lindemans lambiek in Vlezenbeek: een dorp in het hart van het Pajottenland. Het kleine Vlezenbeek heeft een grote troef: het beschikt over een uitzonderlijke microflora. De lucht is doordrongen van honderden specifieke wilde gisten, met als meest gekende de Brettanomyces Bruxellensis en de Brettanomyces Lambicus. Deze unieke micro-organismen geven lambiekbrouwerij Lindemans de kans om bier te brouwen volgens een uitzonderlijke methode: de spontane gisting. De familie Lindemans is de ambachtelijke brouwprocessen altijd trouw gebleven. Met 50 medewerkers –allemaal deel van de familie- wordt er hard gebouwd aan (inter)nationaal succes. Lindemans groeide uit tot een gevestigde waarde in de internationale bierwereld: de brouwerij is inmiddels de grootste onafhankelijke familiale lambiekbrouwerij. In 2019 produceerde Lindemans ruim 113.000 hectoliter. De export, met Frankrijk, China, de VS, Nederland en Rusland als grootste exportmarkten, vertegenwoordigde in 2019 ongeveer 70 % van het volume. De voorbije jaren nam de verkoop aan het buitenland fors toe. Ook de jury’s van talrijke internationale bierfestivals en –verkiezingen weten de Lindemans-bieren te waarderen. Getuige daarvan de talrijke onderscheidingen die hen de voorbije jaren vielen. Ontdek de lambiekbieren van Lindemans op www.lindemans.be. Awards: http://www.lindemans.be/nl/beer

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page