top of page

Limited Edition Gouden Carolus

Mechelse begijnen op Gouden Carolus Collector's Edition 2022

Ieder jaar krijgt een artiest carte blanche om een ontwerp te maken voor de drieliterfles Gouden Carolus Classic, het collector’s item van Brouwerij Het Anker. Dit jaar prijkt ‘het Klapgat’ op de fles: het smalle straatje achter de Mechelse Sint-Janskerk waar mensen na de mis bleven nababbelen (‘klappen’ in het Mechels). Illustratrice Veerle Hildebrandt goot de bekende Mechelse plek en de begijnen in een ontwerp. Daarmee brengt ze ode aan straffe vrouwen met grote dromen.

Oprichting brouwerij

“Onze brouwerij werd in de middeleeuwen gesticht door de begijnen. Ze brouwden hier bier in hun krankenhuis omdat water niet drinkbaar was. Het is dus niet meer dan logisch dat zij een plekje krijgen in de reeks Collector’s Edition van ons bekendste bier,” vindt Charles Leclef, eigenaar van Brouwerij Het Anker.

Trots op Mechelse vrouwen

Ook Veerle Hildebrandt (foto onder), de Mechelse illustratrice die de fles dit jaar ontworpen heeft, vindt de begijnen inspirerend: “Begijnen waren echte onderneemsters. Door de handen in elkaar te slaan, verdienden ze hun eigen kost én bouwden ze mee aan de toekomst. Dat was toen niet vanzelfsprekend. Toch behielden ze ook elk hun eigenheid. Met mijn ontwerp wil ik niet alleen de begijnen, maar bij uitbreiding alle Mechelse onderneemsters eren: hun visie en grote dromen doen de stad groeien.”

Beperkte uitgave

Zoals ieder jaar is het aantal flessen van de Collector’s Edition beperkt: er werden 2.000 flessen geproduceerd. Die zijn te koop in de betere drankenhandel en de brouwerijwinkel in Mechelen.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page