top of page

Legendarisch Bierhuis komt weer tot leven

Bijgewerkt op: 25 jan. 2022

Beersel

Twintig jaar nadat het Bierhuis van lam- biekbrouwerij Oud Beersel de deuren sloot heropent brouwer Gert Chris- tiaens de zaak. Voortaan kan je er alle bieren van de brouwerij proeven. Wanne Madalijns van De Lambikstoempers kreeg de eer om de allereerste geuze te drinken in de vernieuwde horecazaak.


Dat Wanne die eerste fles mocht kraken is geen toeval. Ruim twintig jaar geleden was hij net als andere klanten en liefhebbers aangeslagen toen het Oud Beersel en het Bierhuis aan de Laarheidestraat plots de deuren sloten. «Dat nieuws sloeg in als een bom», herinnert Wanne zich. «Het was een plek waar je kon genieten van al die lekkere lambiekbieren en dat we plots kwijt waren. Ik heb destijds nog een petitie gelanceerd om het stukje erfgoed te redden en de kwestie werd zelfs besproken in het Vlaams Parlement maar daar kwam verder niets meer van in huis.» Op dat moment hoorde ook lambiekliefhebber Gert Christiaens van de sluiting. «Ik heb altijd graag Oud Beersel gedronken», zegt Gert. «En toen leerde alle geheimen kennen van Henri en volgde een brouwcursus. Zo hebben we grote stappen gezet en staat Oud Beersel terug op de kaart.»


Zoveel mogelijk bewaard


Het Bierhuis heropenen bleef een droom. Want toen Gert Oud Beersel nieuw leven inblies was er van het café van destijds weinig meer overge- bleven. Een bloemenwinkel kwam in de plaats. Tot een paar jaar geleden de winkel sloot en de brouwer de kans kreeg om ook het Bierhuis aan te kopen.

«We hebben alles zoveel mogelijk bewaard», zegt Gert. «De authentieke gevel met witte en rode tegels is opnieuw duidelijk zichtbaar. De toog is opgeknapt. De grote ronde tafel die hier ooit stond is teruggekeerd. heel wat materialen uit de brouwerij.» De bierliefhebbers mogen zich verlekkeren op een nieuwe tap met twaalf bieren op vat en ook de frigo’s zijn gevuld met de vele bieren die Oud Beersel nu produceert.

Dit weekend zwaaien de deuren van het Bierhuis voor het eerst open voor de buren en de klanten van de brouwerij. «Een rustige opstart», zegt Gert, «want we gaan stap voor stap de zaak uitbouwen. Het is de perfecte aanvulling op de brouwerij en omgekeerd. Eind februari voorzien we nog een officiële opening en hebben we nog enkele verrassingen in petto.»


Wie het vernieuwde Bierhuis wil ontdekken kan dat doen vanaf 8 januari op donderdag en vrijdag van 14 uur tot 22 uur, op zaterdag van 10 uur tot 22 uur en op zondag van 10 uur tot 18 uur.Meer info kan je terug- vinden op www.oudbeersel.com
Bron: Het Laatste Nieuws / BART KERCKHOVEN

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page