top of page

Lambiek Fabriek op het podium

Vandaag werden op de vakbeurs Horeca Expo in Gent de resultaten van de Brussels Beer Challenge 2021 bekendgemaakt. Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw zette een topprestatie neer en neemt maar liefst een bronzen en twee gouden medailles mee naar huis. In de categorie ‘Old Style Gueuze-Lambic’ deelt de Young & Wild Fontan-Elle samen met de Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6 het erepodium. In de categorie ‘Old style Fruit-Lambic’ won de druivenlambiek Juicy & Wild Muscar-Elle het goud en pakte de zwarte bessenlambiek Black-Belle de derde plaats.

“Vijf jaar geleden zijn we gestart met onze brouwerij. Intussen hebben we al een mooie portfolio lambiekblends opgebouwd. Deze medailles zijn dan ook een enorme aanmoediging om op het ingeslagen pad verder te gaan. Mijn collega Jozef en ik gaan straks een goede fles ontkurken om dit mooie resultaat te vieren”, zei een enthousiaste Jo Panneels na afloop van de awardceremonie. Young & Wild Fontan-Elle is een ongefilterde blend van 2-jaar oude lambieken die zorgvuldig geselecteerd werden omwille van hun fijn aroma. Juicy & Wild Muscar-Elle is een lambiekblend met gemacereerde Muscaris-druiven, die geteeld zijn op het Limburgse wijndomein Hoenshof. Het alcoholvolumegehalte bedraagt 8,8 procent. Het fruitaroma is prominent aanwezig. De Juicy & Wild Black-Belle is eveneens een ongefilterde lambiekblend met zwarte bessen (cassis) met een alcoholpercentage van 7% vol.

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Dit jaar namen meer dan 1800 bieren deel aan deze internationale wedstrijd. Ze werden ingedeeld in 64 categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. Gedurende drie dagen werden ze blind geproefd door een jury van 75 internationaal gereputeerde bierexperts. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Omtrent Lambiek Fabriek Lambiek Fabriek werd opgericht in 2016. Deze jonge lambiekbrouwerij die gevestigd is op drie locaties in Sint-Pieters-Leeuw, Ruisbroek en Lot wordt gerund door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten. Ze brouwen hun lambiek volledig zelf en laten die daarna rijpen op Franse eikenhouten vaten. www.lambiekfabriek.be

Jo Panneels & Jozef Vanbosstraeten

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page