top of page

La Cambre nieuw Abdijbier

Bijgewerkt op: 20 feb. 2022

Brussels abdijbier La Cambre krijgt een nieuwe start

De Brusselse abdijbieren La Cambre, verbonden aan de historische abdijsite Ter Kameren, worden voortaan door de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen. De brouwerij sloot daarvoor een langdurige licentieovereenkomst met het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Vanaf vandaag zijn ze te koop in Colruyt Laagste Prijzen- en Spar Colruyt Group-winkels.

Brussels karakter

De bieren van La Cambre bestaan al een achttal jaar en werden gecreëerd door een Brusselse ondernemer. Hij liet zich inspireren door de geschiedenis van de Ter Kamerenabdij, die in 1201 werd gesticht door Dame Gisèle. Als eerbetoon staat ze nog steeds afgebeeld op het etiket en de kroonkurk.

Nieuw duo bieren

De productie van de nieuwe abdijbieren verhuisde eind 2021 naar Mechelen. Het Anker lanceert nu twee nieuwe, blonde bieren. Ook de flesjes en etiketten kregen een complete ‘make-over’, al werden de naam en het logo wel behouden. “We bewaarden wat goed was en geven aan deze herlancering meteen ook ons eigen ‘Anker-DNA’ mee”, zegt Charles Leclef van Het Anker. “Klanten vroegen ons geregeld wanneer we een bier met een lager alcoholpercentage op de markt zouden brengen. Met de bieren van La Cambre beantwoorden we die vraag. Ze zijn minder zwaar, verfrissend en goed doordrinkbaar.” (nvdr. Blond 6,3% en IPA 4,9% abv) “Het feit dat zowel in de abdij als in onze historische begijnhofbrouwerij in Mechelen vrouwen aan de oorsprong staan van de brouwgeschiedenis vond ik een mooi gegeven. De concrete link tussen Brussel en Mechelen vinden we vandaag weer terug via de overeenkomst met het aartsbisdom Mechelen-Brussel, gevestigd op enkele honderden meters van de brouwerij in onze thuisstad Mechelen.”


Verkoop: bij drankenhandels, Colruyt Laagste Prijzen en Spar Colruyt Group

De La Cambre bieren worden verkocht via de klassieke distributiekanalen (drankenhandels, bierwinkels) in België, Nederland en Frankrijk. Het Anker gaat ook een exclusieve samenwerking aan met de Belgische Colruyt Group, die beide bieren in haar Colruyt Laagste Prijzen- en Spar Colruyt Group-winkels zal aanbieden. Koen Debusschere, aankoper bier bij Colruyt Group: “Onze klanten nieuwe bieren laten ontdekken en proeven, daar zetten we bij Colruyt Group sterk op in. We weten ook dat onze klanten nieuwigheden in ons ruime bierassortiment enorm appreciëren. De bieren van La Cambre passen daarom perfect in onze rayon abdij- en trappistbieren, die momenteel al ruim 50 referenties telt. We zijn zeer trots dat we de bieren van La Cambre aan onze klanten kunnen aanbieden in onze Colruyt Laagste Prijzen- en Spar Colruyt Group-winkels.”


Over Brouwerij Het Anker

Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen, dat deel uitmaakt van het door UNESCO erkende werelderfgoed. Op deze site wordt al sinds de middeleeuwen (1471) bier gebrouwen. De meermaals bekroonde ‘Gouden Carolus’ speciaalbieren worden ook vandaag nog gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page