top of page

Kutbier ter ziele?

Brouwerij Boegbeeld, bekend van het Kutbier, vertrekt uit de Uilenburg. Eigenaar Janneke Pieters slaat een andere weg in met haar brouwerij en focust zich op andere producten. Waar je aan moet denken? “Misschien wel frisdrank!”

“Om een lang verhaal kort te maken: ik heb voor het eerst een wijs besluit gemaakt”, vertelt ze lachend. De brouwer heeft een rigoureus besluit genomen en verkoopt haar ketels. “Het klinkt misschien droevig, maar dat is het helemaal niet.” Ik heb zin in om mijn bedrijf op een andere manier voort te zetten.”


Verhuizing was noodzakelijk

Begin dit jaar werd bekend dat Brouwerij Boegbeeld een nieuwe locatie zocht. Destijds gaf Janneke aan dat ze het heel jammer vond en daarom op zoek was naar een nieuwe plek.

Ik drink al een tijdje geen alcohol.


Brouwen in de horecazaak

Toch bleek dat niet zo gemakkelijk. Janneke zocht een pand met ruimte voor haar bierbrouwerij én horecazaak. “Maar er zijn nog nooit zo weinig horecazaken ter overname gezet als nu. Er kwam niets vrij dat geschikt was.”


Naar de Jamfabriek

Janneke stelde haar plannen bij en daarom vind je haar over een tijdje terug bij de Jamfabriek. Hier wil ze focussen op uitbreiding van het merk. “Kutbier werd al lange tijd in België gebrouwen, omdat het simpelweg te veel verkocht werd. De andere bieren gaan ook die kant op. Veel makkelijker!”


Frisdranklijn

Naast bier gaat Janneke zich de komende tijd focussen op bijvoorbeeld frisdrank. “Dat past bij mijn huidige levensstijl. Ik probeer al een tijd zwanger te worden, maar tot nu toe lukt het nog niet. Daarom drink ik tijdelijk geen alcohol. 0.0 biertjes vind ik niets en als ik ergens op de frisdrankkaart kijk, heb je beperkte keuze. Misschien kan ik hier verandering in brengen!”


Bron: In de Buurt 's-Hertogenbosch

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page