top of page

Kort Biernieuws

25 september, Berchem

BERCHEM TRIPELT

Bruine kroegen, hippe bars, cultuurcafés,... Je vindt ze in Berchem allemaal en Berchem Tripelt is de gelegenheid om ze een bezoekje te brengen. Op zaterdag 25 september staat er een nieuwe editie van deze muzikale kroegentocht op de agenda en dat belooft veel gezelligheid.

Vanaf 15u00 kan je de sfeer van livemuziek komen opsnuiven in unieke cafés verspreid over Berchem. De deuren van De Stadsbrouwerij van De Koninck openen al om 14u00 en om 21 uur sluiten daar de deuren met een spetterende slotshow.


2 & 3 oktober, Antwerpen Modeste Antwerps Biercafé op 25 verschillende locaties

Beerlovers kunnen tijdens het weekend van 2 en 3 oktober hun hart ophalen in de Antwerpse binnenstad. Want dan is er opnieuw het Modeste Bier Festival. Dit jaar geen groots event op één locatie, maar wél op meerdere locaties.

De naam verandert voor de gelegenheid in ‘Modeste Antwerps BierCafé’. Want tijdens het eerste weekend van oktober proef je in vijfentwintig verschillende cafés verspreid over Antwerpen bekende (en minder bekende) lokale bieren. Eén van die locaties is Stadsbrouwerij De Koninck.

Niet onlogisch, want het bierfestival is een eerbetoon aan Modeste Van den Bogaert, die vlak na de Tweede Wereldoorlog bij Brouwerij De Koninck terecht kwam en deze meer dan 50 jaar met hart en ziel leidde. Op 3 oktober vindt op de brouwerij trouwens ook de ‘Spéciale Belge’-wedstrijd plaats, waarbij een vakjury uit acht lokale bieren hun favoriet kiest.

Alle deelnemers en locaties zijn terug te vinden op www.antwerpsbiercollege.be


LIEFMANS, Oudenaarde BESTE BIER TER WERELD KOMT UIT OUDENAARDE

In Londen werden naar jaarlijkse traditie de gerenommeerde World Beer Awards uitgereikt. Een internationale jury van bierkenners bekroonde er de beste bieren ter wereld én de juryleden konden de bieren van brouwerij Liefmans in Oudenaarde duidelijk smaken. Liefmans Kriek-Brut Extra werd ‘Country Winner’ en kon zo doorstoten naar de finale waar het unieke speciaalbier werd verkozen tot het allerbeste bier ter wereld. Liefmans Kriek Brut Xtra is nog maar net gelanceerd en wint nu al goud in de categorie Specialty Beers. Kriek-Brut Xtra is een origineel en uniek bier waarbij verschillende Liefmans kriekbieren van diverse jaargangen geblend werden met een blond bier dat twee jaar op bourbon vaten heeft gerijpt én met kriekbier dat vier jaar op wijnvaten heeft gerijpt. Een craft blend waarin friszure smaken van krieken perfect in balans liggen en mooi harmoniëren met de warme toetsen van hout en vanille.

Meer info over World Beer Awards en alle resultaten vind je op www.worldbeerawards.com

ACHOUFFE, Houffalize BIG CHOUFFE, jubileumeditie met Belgische illustrator André Taymans

Dit jaar viert Brouwerij Achouffe haar 40e verjaardag. Het was op 27 augustus 1982 dat LA CHOUFFE voor het eerst werd gebrouwen in Houffalize, in het hart van de prachtige Belgische Ardennen. Voor deze gelegenheid hebben de kabouters van Brouwerij Achouffe een heleboel verrassingen voor in petto... De eerste verrassing is de BIG CHOUFFE jubileumedite met een tekening van de Belgische tekenaar André Taymans

De gelimiteerde BIG CHOUFFE 2022 flessen te koop bij de bierhandel, op de brouwerij en via de webshop : https://shop.chouffe.com/nl/bieren-chouffe/it-000577stk_2022

THRIVE, Brugge Belgisch non-alcoholisch bier mét proteïnen

De derde helft’. Of nog beter: ‘de ereronde’. Na een sportieve prestatie – of dat nu een zondagse wielerrit is, een voetbalmatch, een heuse marathon of een pittig potje padel - recupereren we maar al te graag in het gezelschap van (sport)vrienden én met een fris biertje. Niet het allerbeste idee om je dorst te lessen met alcohol, want het zorgt er onder andere voor dat je lichaam minder snel recupereert en net méér vocht afdrijft. “Na een stevige training klinken met maten met een shake of chocolademelk, geeft toch niet hetzelfde gevoel”, ondervond Laurens D’Hoore (30).

En dus bedacht de BruggelingTHRIVE. Een gezond, non-alcoholisch herstelbier mét proteïnen dat hij in samenwerking met KU Leuven ontwikkelde. Gedaan met kiezen tussen een recovery drink of een frisse pint na een sportsessie. Intussen zijn zelfs onze Olympische atleten fan en vind je het sportbier (in blik of flesje) in verschillende sportzaken, drankhandels en online: www.thrivebeer.com

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page