top of page

In de file voor de brouwerij die duizenden liter bier weggeeft

Een welkome verrassing voor mensen die in de buurt wonen van een brouwerij in de Duitse deelstaat Hessen. Door de coronamaatregelen zat de eigenaar met een overtollige voorraad bier van liefst 2600 liter. Hij besloot die gisteren gratis weg te geven.

De drank zou volgens eigenaar Franz Mast overtollig zijn geworden door het tijdelijke gebrek aan klanten, en zou anders worden weggegooid. De brouwer zei dat hij de tanks in zijn fabriek leeg wil maken om nieuw bier te brouwen, voor als de horeca in Duitsland weer open mag. Cafés en restaurants in het land zijn gesloten vanwege het coronavirus.

'Hopen dat ze terugkomen'

"We willen de mensen bedanken", zei Mast tegen persbureau Reuters over de mensen die kwamen opdagen om het gratis bier op te halen. "We hopen dat ze ons zullen steunen, ons aanbevelen en terugkomen als we weer open mogen."Met volle emmers naar huis

De actie van de bierbrouwer kon op veel belangstelling rekenen. Tientallen mensen stonden in de rij bij de brouwerij om bier af te halen. Veel mensen droegen mondmaskers en hielden zich volgens persbureau Reuters aan de aangeraden sociale afstand. Een hoop aanwezigen gingen met emmers of dozen vol bier weer naar huis.

De Duitse brancheorganisatie voor bierbrouwers DBB waarschuwde onlangs dat de export van bier sterk terugloopt tijdens de coronacrisis. Met name naar China en Italië zou aanzienlijk minder bier worden verscheept.

152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page