top of page

Horeca Nederland roept op tot Protestdag

Waar de Belgische horeca hoopt op 1 april de deuren - terrassen - weer open te kunnen gooien, blijft de situatie in Nederland ongewis. Vandaar dat men oproept om 16 maart uit te roepen tot Nationale Horeca-Protestdag.

De hoteleigenaren op Schiermonnikoog die hun restaurants en terrassen op 16 maart gaan openen zullen niet de enigen zijn. Dat verwacht de afdeling Friesland van Koninklijke Horeca Nederland [KHN]. „Ik merk dat er veel onrust is, mijn app en mailbox ontploffen,” vertelt Corné van de Erve, woordvoerder van KHN Friesland. KHN Friesland roept niet op tot het volgen van de groep horecaondernemers op Schiermonnikoog. „Maar hij begrijpt de actie wel,” licht Van de Erve toe. „De horeca voelt zich onbegrepen, ze zijn ronduit boos. Er heerst een sfeer dat ze het niet langer pikken, ik denk dat ze niet meer te houden zijn.” Veel horeca-eigenaren willen niet tot 16 maart wachten, de datum waarop een groep horeca-eigenaren op Schiermonnikoog van plan is om open te gaan. „Er worden allerlei data genoemd voor het openen van de deuren,” aldus Van de Erve.

Militante horeca-baas Johan de Vos uit Breda

Afspraak

Vice-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Breda Johan de Vos liet eerder al weten dat hij, samen met een groep van zo'n 65 horecaondernemers, het tijd vindt dat de horeca weer open gaat. De verklaring van deze groep is: …„dat wanneer winkels te horen krijgen dat ze klanten op afspraak mogen ontvangen, dan kunnen horecazaken dat ook.” Van de Erve wijst erop dat het voor de branchevereniging van de horeca ook „weinig zin heeft om hun ongenoegen te uiten bij gemeenten en burgemeesters, omdat die niets kunnen doen doordat de regelgeving landelijk aangestuurd wordt.” KHN Nederland doet dan ook een klemmend beroep op het kabinet , „ „om zo snel mogelijk met ons mee te werken richting een verantwoorde opening.”

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page