top of page

Hopduvel heropent in Dok-Noord

Bekende bierwinkel De Hopduvel opent nieuwe zaak aan Dok-Noord

Na zesendertig jaar heeft de bekende Gentse bierhandel De Hopduvel de Coupure ingeruild voor Dok-Noord. Vandaag, vrijdag 28 mei, opent de nieuwe winkel de deuren.

Een biermonument is verhuisd: het verhaal van De Hopduvel gaat een nieuw hoofdstuk in aan Dok-Noord. De zaak aan de Coupure is gesloten en vandaag heropenen zaakvoerders Silke Van Liefferinge en Tom De Vriendt in een gloednieuw pand, midden in het winkelcentrum aan Dok-Noord.

De Hopduvel werd in 1982 opgericht op de Rooigemlaan en belandde in 1985 op de Coupure. De oude magazijnen van een stoommachinefabriek bleken een ideale plek om bier en wijn koel te bewaren. De winkel groeide snel uit tot een begrip in het Gentse en ver daarbuiten. Het concept van de nieuwe zaak is hetzelfde. Maar met de verhuis hoopt De Hopduvel bereikbaarder te zijn dan aan de Coupure. De ligging, vlakbij DOK Brewing Company, een van de actiefste brouwerijen in de stad, maakt van Dok-Noord meteen een hotspot voor bierliefhebbers.

Om de verhuis te vieren, brouwde De Hopduvel samen met hun nieuwe buren van DOK Brewing een biertje, genaamd What’s Hop Dok? Dat is te krijgen op blik bij De Hopduvel en van het vat bij DOK Brewing.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page