top of page

HOP WATER in de VS

Bijgewerkt op: 25 jan. 2022

Na de drinktrend Hard Seltzer gaat de VS nu massaal over op Hop Water. Onze Amerikaanse correspondent las een vergelijkend onderzoek. We wilden het u niet onthouden.

Ik heb geschreven nogal wat over alcoholvrij bier en sterke drank in het recente verleden, en het is natuurlijk een onderwerp dat elke Dry January bijzonder relevant wordt, maar een van de realiteiten van deze hoek van de drankwereld is dat elk product dat je probeert de neiging heeft om subtiel je idee van wat "NA-dranken" echt betekent te herdefiniëren. Een traditioneel alcoholvrij bier is immers precies hoe het klinkt - een standaardbier dat tot het einde is gebrouwen en vervolgens zijn alcohol heeft verwijderd. Maar wat maakt dat eigenlijk de 'hopwater'-trend van de laatste jaren, waarin brouwerijen koolzuurhoudend water/seltzer voorzien van verse hopsmaken? Er is geen mout, zeker, maar moderne IPA is al een categorie geworden waar moutsmaken praktisch niet bestaan in de meeste populaire wazige voorbeelden. Als zowel een NA IPA als een hopwater alcoholvrij zijn, en beide zijn voornamelijk gericht op het leveren van ongehinderde hopsmaken, dan zou je eigenlijk kunnen beweren dat het hopwater schoner is dat het doel dient om een IPA-ervaring te leveren zonder de alcohol.

Dat gezegd hebbende, hopwater is de afgelopen jaren grotendeels een kleine nieuwigheid op de markt geweest, een experiment van kleine brouwerijen dat niet veel brede distributie heeft gevonden. De enige prominente uitzondering zou Lagunitas Brewing Co.'s Hoppy Refresher zijn, een glazen gebotteld product dat wordt verkocht in 4-packs, dat al enkele jaren bestaat en effectief de basis legt voor de stijl als een grotere commerciële categorie. Met de komst van een ander merk van een grote brouwerij, hoewel - Sierra Nevada's nieuwe Hop Splash - heeft de markt nu verschillende prominente hopwatermerken met de steun van herkenbare ambachtelijke biermerken. Evenzo suggereert de keuze van sierra Nevada om zijn hopwater in 12 pakken blikjes te verkopen, dat ze geloven dat hopwater klaar is voor een aanzienlijk groter publiek.

Ik had toevallig monsters van beide in mijn huis, dus ik dacht dat een head-to-head proeverij op zijn plaats was. Hoe verhouden deze twee zich tot elkaar, gezien het feit dat ze waarschijnlijk categorieleiders zijn? En hoe verhoudt de ervaring van het drinken van deze zich tot een IPA, alcoholisch of niet-alcoholisch?


Verder lezen? klik:

Proeverij: Lagunitas vs. Sierra Nevada Hop Waters - Pasta (pastemagazine.com)


Wie geinteresseerd is in Brew Dog en de controverse met de Amerikaanse overheid, moet zeker even op onderstaande link klikken:

BrewDog nu beschuldigd van liegen tegen Amerikaanse distributeurs en het overtreden van de Amerikaanse distributiewetgeving - Paste (pastemagazine.com)

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page