top of page

Hoe pak je je herstart aan? Onze eerste positieve (Gentse) ervaringen.

Bijgewerkt op: 30 jun. 2020

van de redactie / GentGoede communicatie is alles. Bij de heropening van de horeca was het de afgelopen dagen nogal de vraag hoe je veilig je vaste en toevallige klanten tevreden kunt stellen en toch je omzet niet in het gedrang brengt.


Als biergidsen bezoeken we uiteraard vaak dezelfde zaken op onze route - en het leek ons geen kwaad idee eens ons oor te luisteren te leggen bij enkele ons bekende uitbaters in Gent om te weten te komen hoe zij het aanpakken.


Sociale media en hoe je gevonden wordt op een zoekmachine zoals bv Google worden hierbij als zeer cruciaal opgevat. Iedere uitbater neemt echt wel zeer ernstig de moeite om het belang van reserveren, het beschikbare aantal plaatsen en/of tafeltjes, het dragen van maskers + gebruik van ontsmettende gel én: de anderhalve meterregel duidelijk te communiceren.


Thomas Pauwels van Het Centerke en Brasserie Midi aan het Gentse Koophandelsplein nam dit meteen ook zeer gevat op: ga eerst liefst op reservatie (!) lekker lunchen of dineren en geniet dan aansluitend van een mooie afdronk op het terras. Waarbij we ook meteen even moeten aanstippen dat de communicatie via Facebook én de nieuwe website een extra pluim verdienen. De zaak in een nieuw kleedje steken, dat maakt het uiteraard extra uitnodigend om langs te gaan.

Waar? Koophandelsplein - 9000 Gent

Wat? Achel Blond, een uitstekende kaart

Contact? Alles direct vindbaar op Facebook, Google of Instagram

Reservaties: www.brasseriemidi.be of

Telefonisch: 0478 367 820

Geen SMS of Whatsappberichtjes, dus!


Ook Mario Valcke van The Glengarry (een vaste stek in iedere zichzelf respecterende stadswandeling) heeft extra moeite gedaan zijn gasten en whisky-degustatie liefhebbers op een mooie wijze te herpositioneren in z'n prachtige Middeleeuwse kelder. Shop en webshop zijn steeds bereikbaar - voor degustatie in groep reserveer je best. Anders ga je gewoon de trap af vanaf 11:00.

Waar? Sint-Baafsplein - B 9000 Gent (de kelder in, direct aan de fontein/standbeeld)

Wat? Van Eyck bier

Contact? direct met Mario

Reservaties: mario@theglengarry.be

Telefonisch: 09/278 73 71 of 0495/13 14 30
Het Team van het Galgenhuisje - de u welbekende Wouter, Johans en Fien - is meteen zeer ingesteld op voortdurend ontsmetten van de tafels en klinken - men draagt ook rigoureus een mondmasker. En: je MOET het gezien hebben: in het kleinste cafeetje van Gent slaagt men erin mét vlag en wimpel iedereen veilig uit elkaar een plekje te geven. Reservatie is niet nodig.

Waar? Groentenmarkt - 9000 Gent

Wat? Keizer Karel (brouwerij Haacht)

Contact? Via Facebook of de website http://www.galgenhuis.be/


Eetkaffee De Lieve (Stéphanie, Marijn en Jan + Team) opteert voor duidelijke afspraken en werkt van maandag tot zaterdag in twee avondshifts. Reserveren kan ofwel om 18u - 18u30, ofwel voor de tweede shift om 20u30 - 21u. Een echte aanrader.

Meer informatie op Facebook of via de website.

Waar? Sint-Margrietstraat 1 - 9000 Gent 

Wat? Eigenzinnige bierkeuze in combinatie met geraffineerde Franse keuken


Gent zou Gent niet zijn, indien we hier afsluitend niet even de Folklore (traditie bij Jacky en Marina) zouden aanstippen. Zij gaan terug open vanaf donderdag 18 juli en zijn volledig voorbereid op een veilige aanpak van klant en drank.

Waar? Lange Steenstraat 69 - 9000 Gent

Wat? Authentiek Gents volkscafé

Contact? 09/224.31.18


We gaan uiteraard onze ervaringen in andere zaken langs deze weg voortdurend verder met jullie delen - maar aarzel zeker niet om ook zelf via het forum uw ervaringen met ons lezerspubliek te delen.


JDC / Redactie155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page