top of page

Heineken weg uit Rusland

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

Waar in Rusland de iPhones en Nikes nog volop te koop zijn, zullen de Heineken bieren schaars worden.

Heineken stopte eerder deze maand al met de productie en verkoop van bier in Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. Het concern laat weten vanwege het besluit waarschijnlijk een afschrijving van circa 400 miljoen euro te moeten doen.

"We streven naar een ordelijke overdracht van ons bedrijf aan een nieuwe eigenaar in overeenstemming met internationale en lokale wetten", aldus het bedrijf.

Heineken maakt in Rusland onder andere de bieren Zhigulevskoe en Oxota voor de lokale markt. Met circa achttienhonderd werknemers is het bedrijf naar eigen zeggen de derde brouwer van het land. De Russische markt vertegenwoordigt evenwel minder dan 2 procent van de wereldwijde omzet van Heineken. Heineken laat verder weten dat het salaris van alle werknemers in Rusland tot het einde van dit jaar wordt uitbetaald.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) riep beursgenoteerde bedrijven die zakendoen in Rusland eerder al op om op korte termijn bekend te maken of ze van plan zijn in dat land actief te blijven.


BRON: NU.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page