top of page

Hedonis in de medailles

Bijgewerkt op: 28 mei 2022

Brouwerij Hedonis, tot voor kort gekend als Hedonis Ambachtsbier, sleepte afgelopen week maar liefst 3 medailles in de wacht op de European Beer Challenge in Londen. Het bier ‘Excuse Me While I Kiss My Stout’ won goud, ‘Ouwen Duiker’ en ‘Suzanne’ werden met zilver bekroond.

“We namen voor het eerst deel aan de wedstrijd met onze 3 bieren en zijn dan ook heel vereerd dat ze meteen alle drie in de medailles vallen.” klinkt het bij marketingverantwoordelijke Jasper Stragier. “Het wordt een drukke zomer, want we zijn met Hedonis volop aan het verhuizen naar onze nieuwe locatie in Michelbeke (Brakel). We zijn momenteel bezig met de installatie van de nieuwe brouwzaal, gisttanks en bottelarij. Een serieuze investering kun je wel begrijpen. Deze medailles zijn dus een welkom extraatje en een mooie erkenning voor het werk van onze brouwer/eigenaar Leopold De Ketelaere,“ vervolgt Jasper.

De bieren

Bij Hedonis worden 3 vaste bieren gebrouwen, aangevuld met seizoensbieren in zomer of winter. Het bier Ouwen Duiker is een American pale ale met een alcoholgehalte van 7%. Excuse Me While I Kiss My Stout is een dry stout met een laag alcoholgehalte van 5,4% en Suzanne is een suikervrije saison met een alcoholgehalte van 5%. Alle bieren zijn niet-gepasteuriseerd.


Brouwerij Hedonis

Hedonis is actief sinds 2015. Op de nieuwe site in Brakel komt een brouwerij die toegankelijk is voor het publiek en vanaf 2023 ook een zomerbar/terras zal realiseren waar bezoekers kunnen genieten van de verschillende bieren van Hedonis. De eigen brouwinstallatie zal ook meer creatieve mogelijkheden bieden voor speciale bieren en limited editions.

Vooral door de ligging, in het hart van de Vlaamse Ardennen en bovendien langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen, hoopt Hedonis ook een ontmoetingsplaats te worden voor fietsers en wandelaars in de streek.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page