top of page

Halleschelle in Poelsberg

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

Goed nieuws uit Tielt. Nadat Patrick Acx's Halleschelle door Alvinne werd gebrouwen en vervolgens onder de veilige vleugels van Luc Vermeersch' De Leite nieuw leven in werd ge-blazen, is er nu alweer een nieuwe bladzijde aan het avontuur van onze biervriend Patrick Acx toegevoegd.

Met de nieuwe uitbaters Robbe Ceunis en Mathilde Bauwens onder leiding van Johan Deman op de Poelbergsite zijn wij toe aan een nieuw hoofdstuk. Een volledige nieuwe inrichting op een van de mooiste plaatsen van Tielt .

Op een hoogte van 45 m heeft men een prachtig vergezicht over de omgeving. Op deze heuvel staat nog een werkende staakmolen die dateert van 1726. De volledige omgeving is een prachtig natuurgebied waar men zeer aangename wandelingen kan maken met de Meikensbossen als hoogtepunt .Ook talrijke fietsroutes en knooppunten liggen in de onmiddellijke omgeving. Er is ook een nieuwe speeltuin voorzien voor de kinderen.

Uiteraard kan men genieten van een drankje, streekbier, lekker hapje of een van de vele gerechten, alles met zorg bereid, dit in het aangenaam warme interieur of op het zonover-goten terras.

Een streekbier en het oudste Stadsbier van Tielt heeft dan ook niet gelaten om een nieuw naambord van Halleschelle te schenken aan de nieuwe uitbaters. Halleschelle bestaat reeds 18 jaar en wordt nu gebrouwen door brouwer Luc Vermeersch van brouwerij De Leite. Halleschelle is trouwens een uitstekend terrasbier .

Vlnr: Robbe Ceunis, Mathilde Bauwens, Patrick Acx en Jurgen Vandewalle


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page