top of page

Gouden ‘hattrick’ voor Gouden Carolus op de World Beer Awards 2020.

Gouden Carolus Whisky Infused opnieuw bekroond tot één van ’s werelds beste bieren!

Brouwerij Het Anker uit Mechelen valt opnieuw in de prijzen op de prestigieuze “World Beer Awards”. Gouden Carolus Whisky Infused werd door een internationale jury voor de 3de keer verkozen tot “World’s Best Spirit Flavoured Beer”, na eerdere gouden medailles in dezelfde competitie in 2016 en 2017. Een uitzonderlijk drieluik dus, oftewel een mooie ‘hattrick’ voor dit bier.

Sinds de eerste uitgave van dit bier in 2015 is dit inmiddels de 10de gouden medaille die wordt toegekend aan Gouden Carolus Whisky Infused. Deze laatste prijs volgt op eerdere verkiezingen tot ‘beste bier’ op de grootste bierfestivals in België (Zythos consumententrofee 2019, 2018, 2017 en Brugs Bierfestival ‘keuze van de bezoeker’ 2018).

“Ik ben zeer tevreden dat we met dit bier iedereen blijven verbazen en bekoren, zowel individuele bierliefhebbers als professionele bierjury’s wereldwijd. Deze nieuwe bekroning doet veel deugd in moeilijke tijden voor de brouwerij en de biersector in het algemeen. Het is een mooie beloning voor alle inspanningen die onze medewerkers ook dit jaar hebben geleverd”, zegt eigenaar Charles Leclef.


Charles vervolgt: “We hebben deze maand een nieuw bier, ‘Funken’, op de markt gebracht met een licht gerookte mouttoets. Deze gelimiteerde uitgave is de voorbode van onze gerookte whisky expressie die in 2021 op de markt komt. We hopen natuurlijk dat dit een even mooi verhaal mag worden, als vervolg op dit whisky & bier succes.”

Gouden Carolus Whisky Infused verenigt het beste van 2 familietradities, brouwen en distilleren: een krachtig, donker speciaalbier wordt verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Het resultaat is een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

Op Belgisch niveau (‘country winner’) waren er ook mooie bekroningen weggelegd voor Gouden Carolus Classic (Belgian Style Strong - Gold Medal) en Gouden Carolus Christmas (Herb & Spice - Gold Medal). Gouden Carolus Whisky Infused vindt u bij de betere drankenhandel en in de Colruyt supermarkten in België, alsook in meer dan 40 landen wereldwijd.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page