top of page

Gents Sportbier

Zin in een pint na het sporten? Laurens brouwde het bier dat u wél helpt te recupereren

Iedere wielrenner kent het gevoel. Je zwoegt enkele uren op je koersfiets en strijkt dan neer op een terras. Daar bestel je een frisse pint, maar achteraf komt de spijt. Gentenaar Laurens D’Hoore (30) heeft daarvoor een oplossing: Thrive, naar eigen zeggen een alcoholvrij ‘recuperatiebier’.

Een frisse pint na het sporten, wie kent het niet? “Het smaakt zo lekker, maar het zorgt er ook voor dat je de training van daarnet al meteen ‘uitgewist’ wordt”, zegt D’Hoore. “Je lichaam krijgt immers niet de juiste stoffen om te herstellen.” De Gentenaar kwam met een oplossing: Thrive, een alcoholvrij ‘recuperatiebier’. Nochtans komt D’Hoore niet echt uit een brouwersfamilie. Hij werkte als advocaat, maar is gebeten door sport. Samen met de KU Leuven en het VIB werkte hij meer dan een jaar aan het recept.

Mooie schuimkraag

“We probeerden verschillende zaken uit en kwamen tot dit resultaat. Belangrijk voor ons: het moest effectief smaken naar bier. Thrive heeft ook een mooie schuimkraag. Het is een alcoholvrije IPA, maar met tien gram proteïnen, ideaal dus om te recupereren na het sporten.”

De Gentse start-up is nu bezig met de lancering. “Ons team bestaat naast mij ook uit Julie Uylenbroeck, die als zelfstandige de marketing en sales doet. Onze social media wordt gedaan door Bavo Mortier.” De eerste reacties zijn positief. “Het is spannend om te zien hoe alles loopt. We hebben een duidelijk plan. Thrive is nu al te koop via de webshop en op sommige locaties in Gent. Dat gaan we nu uitbreiden.”

Meer informatie via www.thrivebeer.com

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page