Genever uit Bourgogne des Flandres brouwerij

Bourgogne des Flandres genevers, de enige échte Brugse genevers Anthony Martin, CEO van John Martin, heeft een bijzondere interesse voor ambacht en microstokerijen en maakte – samen met het brouwersteam van Bourgogne des Flandres – Thomas Vandelanotte en Ruben Gailliaert - van de lockdown in 2020 gebruik om de erfenis en de traditie weer nieuw leven in te blazen door een nieuwe jeneverstokerij te installeren in de Brugse binnenstad. Een idee dat hij al van bij de opstart in Brugge koesterde. Twee pittige genevers zijn het resultaat: een hopgenever en een jonge genever met moutig karakter. Deze hopgenever verleidt door zijn uitgesproken fruitig karakter. Harsig, grassig en citrusaroma’s van de gebruikte hoppen (Hallertau, Simcoe en Citra) met een ondertoon van sinaas en citroen. Een kruidentoets geeft de genever zijn florale tot licht venkelachtige afdronk, met telkens de jeneverbes die mooi het voortouw neemt.

De hopbloemen worden op twee verschillende manieren gebruikt: als maceraat (door de hopsmaken te laten opnemen door het distillaat) en in de distillatie (tijdens het stoken met de verschillende kruiden). Door te macereren is er een zachte bitterheid van de hop en krijgt de hopgenever een lichtgroene kleur. Flessen van 70 cl, 35 % vol alc. Een kruidige jonge genever, gebaseerd op de Bourgogne des Flandres. Men herkent er de zachte zoete fruitige toetsen in van deze klassieker met citrus en koriandernoten, lichte hoptoetsen, maar uiteraard een aroma van jeneverbes die het karakter van de jonge genever typeert. Zacht met een lange complexe afdronk. Flessen van 70 cl, 35 % vol alc.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven