top of page

Geen La Trappe in Rusland

Bijgewerkt op: 28 mei 2022

Bavaria blijft actief in Rusland, maar de bieren die ze voor La Trappe brouwen gaan al sinds de oorlog in Oekraïne niet meer naar Rusland.

Dat laat dom Isaac Majoor, de pas gekozen abt van de trappisten in Berkel-Enschot, weten. ,,Als merkeigenaar drukken we een eigen stempel op het buitenlandbeleid.”

Bavaria-topman Peer Swinkels liet dit weekend weten dat zijn Brabantse familiebedrijf voorlopig op de Russische markt blijft. Er zou geen juridische grond voor een vertrek zijn.


Mensenrechten is voor ons een belangrijk uitgangspunt

Dom Isaac Majoor


,,Wij exporteren vanaf het begin van de oorlog niet meer naar Rusland en dat blijft ook zo", zegt dom Isaac Majoor. ,,We waren al bezig met een selectie van landen te maken. Mensenrechten is voor ons een belangrijk uitgangspunt.”

Over het standpunt van de Lieshoutse zakenpartner binnen de kloostermuren laat de abt zich niet uit. Nota bene: de trappisten vangen in hun gastenverblijf momenteel Oekraïense vluchtelingen op.

Op de foto links broeder Samuel en Peter Peters, directeur van brouwerij De Schaapskooi.

In 1999 gingen de trappisten van Koningshoeven een samenwerking aan

met Bavaria Brouwerij uit Lieshout.

Zo sociaal mogelijk

De samenwerking met Bavaria is wel aan herijking toe, meldde dom Isaac al eerder. Het gaat dan met name over het waarborgen van de stilte binnen de abdij van Koningshoeven, verdere verduurzaming van de productie en een zo sociaal mogelijk personeelsbeleid.

Dat een deel van de winst van La Trappe opgaat aan dividend voor de aandeelhouders van Bavaria, is volgens de abt te billijken. Hij liet begin deze maand wel weten dat de trappisten scherper zicht willen krijgen op de financiën bij La Trappe.

De trappisten gebruiken de eigen opbrengsten van hun bieren voor onderhoud van het monumentale klooster en goede doelen, waaronder die van hun dochterhuizen in Oeganda en Kenia.


BRON: Brabants Dagblad

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page