top of page

FILLIERS DISTILLERY MAAKT NU OOK ONTSMETTENDE HANDGELS VOOR BEDRIJVEN EN INSTELLINGEN.

Apothekers kunnen zich sinds 17 maart bij Filliers Distillery bevoorraden van ethylalcohol voor het aanmaken van ontsmettingsmiddelen. De Universitaire Ziekenhuizen van Gent en Leuven ontvingen reeds ruim 40.000 liter ontsmettende handgel.Vanaf vandaag kunnen nu ook bedrijven en instellingen in essentiële sectoren bij Filliers Distillery terecht voor ontsmettende handgel. Sectoren die zonder handgels dreigen stil te vallen: zoals grootwarenhuizen, de distributeurs, politiediensten, brandweer, … .


Filliers Distillery maakt zijn handgel conform de strikte richtlijnen opgesteld door het WHO. De gel draagt het label ‘Alcohol Hand Sanitizer WHO Compliant’. Hierdoor kan ze ook gebruikt worden door huisdokters, ambulanciers, verzorgers is rusthuizen, kinesisten,… .   Particulieren kunnen niet terecht bij Filliers. Door het nijpende tekort aan handgels en andere desinfecterende producten hebben Minister De Backer en de dienst Douane en Accijnzen (FOD Financiën) zondagavond het licht op groen gezet voor brouwerijen, stokerijen en producenten van bio-ethanol om op grote schaal ontsmettende producten te maken én ter beschikking te stellen aan bedrijven.


Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, en de betrokken lid-sectorfederaties - Belgische Brouwers, Vinum Et Spiritus en de Belgian Bioethanol Association (BBA) – zijn dan ook zeer blij met de door de overheid genomen beslissing. “Sinds de bekendmaking van deze beslissing hebben we de capaciteit van  onze stokerij flink opgevoerd. De vermenging van onze alcohol met de grondstoffen, nodig om er meteen bruikbare ontsmettende handgel van te maken, gebeurt op een speciaal hiervoor geïsoleerde zone op de site van de distilleerderij. We zijn zeer blij dat we hiermee ons steentje kunnen blijven bijdragen aan de strijd tegen het Covid-19 virus” ; aldus Bart Cnudde, CEO van Filliers Distillery.
 

Het contactpunt voor bestellingen bij Filliers Distillery info@filliers.be of telefonisch via 09/386.12.64

 

Voor een lijst van alle producenten kan je terecht op de website

www.info-coronavirus.be

en op de websites van de betrokken sectorfederaties.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page