top of page

Fiera wint Cornet Beer & Food Pairing Award

Restaurant Fiera in Antwerpen winnaar van de Cornet Beer & Food Pairing Award 2020-2021

De Cornet Beer & Food Pairing Award gaat dit jaar naar Fiera. Fiera is het Italiaanse woord voor handelsbeurs maar ook de naam van het restaurant gevestigd in de oude Handelsbeurs van Antwerpen, een indrukwekkend gebouw uit de 16de eeuw dat de grandeur van de Antwerpse gouden eeuw weerspiegelt. Na decennia van leegstand is dit pareltje volledig gerestaureerd. Fiera wordt geroemd voor haar pure keuken, chefs Andy De Cremer en Davide Mazzoni bereiden er met kwalitatieve ingrediënten lichte en gezonde gerechten met invloeden van over de hele wereld en uiteraard worden hun creaties er perfect begeleid met bier.


Onze Belgische bier- en eetcultuur verdient erkenning

Bier heeft de laatste jaren een bijzondere plaats in de gastronomie veroverd. Niet alleen wagen steeds meer hedendaagse chefs zich aan het gebruik van bier in hun eigentijdse en creatieve keuken, bier wordt ook steeds vaker bij gerechten – als alternatief voor wijn – geserveerd. Jaarlijks reikt Palm - lees: Swinckels Family Brewers - de Cornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant dat Beer & Food Pairing echt ter harte neemt. De award wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Brouwerij De Hoorn die haar zwaar blond bier Cornet hiermee in de spotlight plaatst. De jury quoteert op basis van verschillende criteria zoals: bierkaart, motivatie van de pairing, schenktechniek, glaswerk, presentatie en het kader.

Peter Buelens, PR & Communication Manager: “Genieten van een lekker bier in combinatie met een h-eerlijk gerecht hoort bij onze gastronomische Belgische biercultuur. Met de ondersteuning van de Cornet Beer & Food Pairing Award van Bierpassie Magazine wil Brouwerij De Hoorn het gebruik van bier in de gastronomie promoten, onze rijke Belgische biercultuur verdient meer dan ooit die aandacht en dat willen we stimuleren.”

Van L naar R: Lorenz Lievens en Andy De Cremer (Fiera) Peter Buelens (Cornet)

Lovende woorden uit het juryverslag

“Bij een frisse en elegante Estaminet Refined Lager wordt een amuse geserveerd met vitello, kappertjes en parmezaan. Zachte smaken met zoute toetsen om de Estaminet Refined Lager op te tillen, zo staat er op het menu. We kunnen de chef alleen maar onderschrijven!

Dan volgt een bijzonder fijn voorgerechtje. Rodenbach met garnalen is een klassieke combinatie. Maar elke chef wil daar zijn persoonlijke twist aan geven. Hier legt hij de vers gepelde garnalen op een mooi uitgesneden “ coeur de boeuf” tomaat, bekroond met een crispy gamba. De frisse Rodenbach classic met zijn typische zuren matcht heerlijk bij het gerechtje dat extra punch krijgt van de crispy Gamba. Een feest van fraîcheur!

Maar het hoofdgerecht slaat alles. Waguy beef met jus van wilde paddenstoel smelt in je mond, en krijgt het gezelschap van gekonfijte jonge wortel en gerookte ossenstaart, verwerkt met bloemkool. Het is vooral die gerookte toets die het wonderwel doet bij de Cornet Smoked, die opgediend wordt met de smoke gun, prachtig om te zien hoe de rook in het glas gaat en voor die extra rokerige toets zorgt. Dit is een geweldige pairing. Hier kom je voor terug. En ook de zaalmeester krijgt een pluim voor zijn mooie ritueel met de smoke gun.

Dit culinaire festijn wordt afgesloten met een dessert van aardbei, mascarpone, limoen en wilde munt. Zijn dat niet de klassieke begeleiders van Rodenbach Fruitage, die limoen en wilde munt? Feit is dat er in dit gerecht heel veel frisheid zit zonder te zoet te gaan zodat het fruit in het bier volledig zijn gang kan gaan.”

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page