top of page

Ename krijgt voor even een koerjasje

Ook dit jaar zal er vooral thuis genoten worden van de voorjaarsklassiekers. Brouwerij Roman zet daarom maximaal in op de beleving vanuit de huiskamers en wikkelt de flesjes Ename Blond tijdelijk in een koersjasje. De limited edition flesjes zijn nu verkrijgbaar bij Colruyt, Spar en gespecialiseerde bierhandelaren zolang de voorraad strekt.


Limited edition Ename Blond

Ename Blond, het paradepaardje van Brouwerij Roman uit Oudenaarde, zit tijdelijk in een koersjasje. IIllustrator Sam Vanallemeersch ontwierp drie illustraties waarbij hij zich liet inspireren door het Vlaamse wielerlandschap. Wie goed kijkt, kan zo onder meer de Muur van Geraardsbergen, de Molenberg in Zwalm en het stadhuis van Oudenaarde terugvinden. De flesjes zijn nu beperkt verkrijgbaar bij Colruyt, Spar en gespecialiseerde bierhandelaren.

Wielerbeleving vanuit de huiskamer

Helaas laat de huidige situatie rond het coronavirus geen publiek toe op het parcours en kunnen supporters de koers niet volgen op café. Gelukkig kan er thuis wel volop van de koers genoten worden, vertelt Carlo Roman: "Brouwerij Roman helpt alvast een handje om de koerssfeer in de huiskamers tot leven te brengen dooronzeEname Blond flesjes tijdelijk in een koersjasje te wikkelen. Op die manier proberen we de beleving rond de koers toch tot bij de mensen thuis te krijgen."


Ename: het bier van de wielertoerist

De Vlaamse Ardennen zijn het decor van voorjaarsklassiekers zoals de E3 Saxo Bank Classic, Dwars Door Vlaanderen en De Ronde Van Vlaanderen. De Ename abdijbieren worden gebrouwen door Brouwerij Roman in Oudenaarde, het hart van de Vlaamse Ardennen en van de koers. Genieten van de koers doe je dus met Ename, het bier van de wielertoerist.


161 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page