top of page

Duvel goes Rasta?

Leuk nieuws uit de kelders van brouwerij Duvel Moortgat, want de zesde batch Duvel Barrel Aged is klaar. Na het Duvel Barrel Aged succes van vorig jaar lanceert de brouwer een Barrel aged gerijpt op Jamaican Rumvaten. Het werd een uniek degustatiebier dat gebrouwen werd met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Jamaican twist en zoete, krachtige rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eik. Een absolute primeur.

In 2017 zag de eerste Duvel Barrel Aged het levenslicht. Een uniek degustatiebier gerijpt op houten whiskyvaten, afkomstig van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries. Vier jaar en vijf succesvolle edities Duvel Barrel Aged later, wilden de Duvelbrouwers het ietwat anders aanpakken. Geen bourbonvaten deze keer, wél rumvaten net als vorig jaar. Waar de Duvel brouwers in 2020 nog houten vaten van The West Indies Rum Distillery in Barbados in de Duvelkelders lieten plaatsen, werd er ditmaal inspiratie gezocht in Jamaica. Na maan-denlang rijpen, kan je dit najaar een gezellig diner met vrienden en familie afsluiten met een glas Duvel Barrel Aged, The Jamaican Edition. Door het rijpen van de klassieke Duvel in de eiken Jamaican rumvaten vaten, kreeg het goudkleurige speciaalbier krachtige, typische rum toetsen van vanille, gedroogd fruit en eiken hout.


Hedwig Neven, meesterbrouwer :“Een complex bier als Duvel brouwen is altijd een uit-daging. Duvel laten rijpen in houten rumvaten is nóg een grotere challenge. Je hebt écht maar ‘one shot’ om het goed te doen. En of het gelukt is. Het werd een bier met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Jamaican twist.”

Duvel Barrel Aged, the Jamaican Edition, is een bier voor kenners, genieters en Duvellovers. Gemaakt om van te genieten met vrienden en familie. Perfect om te serveren op het einde van een feestelijke maaltijd of naast een knetterend haardvuur dit najaar. Dit speciaalbier gaat goed met sterke kazen, wildgerechten, (gegrilde) vleesgerechten, chocolade, exotisch fruit, pompoen, sushi of kaneel.

Het speciaalbier is verkrijgbaar bij de bierhandelaar en in de supermarkt. Omdat de ervaring én het bier zo uniek is, komt het bier in een speciale cadeauverpakking met een degustatieglas. Het gaat trouwens – zoals elk jaar - om een gelimiteerde editie.

HOE SERVEREN:

Een bier dat gerijpt is tot perfectie verdient een special treatment. Je schenkt Duvel Barrel Aged Rum Edition idealiter aan een temperatuur tussen 8°C en 10°C. Het hemelse aroma komt het best tot z’n recht in het speciaal ontwikkelde degustatieglas dat je in de geschenkverpakking vindt. Een wijnglas, een tulpglas of een tumbler kunnen uiteraard ook gebruikt worden om Duvel Barrel Aged te degusteren.


TASTING NOTES:

Kleur: amber tot oker-troebel Aroma: aanwezige toffee, zweem van karamel/vanille, licht geroosterd, fruitig, banaan, warme alcoholgloed Smaak: zacht, fluwelig mondgevoel, toffee/vanille, licht gerookt en fruitig, warme gloed, op het einde trekt de tong enigszins droog met een aangenaam bittertje. Een zeer lange afdronk, heel mooie balans en zeer toegankelijk.


FOODPAIRING:

  • Zachte romige kazen, blauwe kazen

  • gegrild of geroosterd vlees: lamsvlees, wild, gevogelte

  • Visgerechten met karaktergarnituur

  • Champignons

  • Melk- en pure chocolade

  • Exotische vruchten, banaan, mango, peer

  • Pompoen

  • Rauwe of gerookte vis, sushi


HET SUCCESVERHAAL VAN DUVEL BARREL AGED: Het succesverhaal van Duvel Barrel Aged begon in 2016 en in 2017 zag het speciaalbier het levenslicht. Intussen werden er vier batches uitgebracht, allemaal gerijpt in houten vaten van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries. De 24.000 flessen van de eerste batch waren in enkele dagen tijd allemaal uitverkocht. Duvel Barrel Aged 2019 won een gouden medaille op The Brussels Beer Challenge, een enorme erkenning door een jury van internationale bierkenners.


VERKOOPSINFORMATIE: Duvel Barrel Aged (12 % ALC), in genummerde 75cl fles, is hét verwengeschenk voor een Duvel lover, maar het is ook geschikt om te schenken bij een bijzonder moment onder fijnproevers en foodies.

Te koop voor 24.90 euro (75 cl fles en glas in geschenkverpakking) bij drankenhandelaars en supermarkten.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page