top of page

Duvel 6,66

BROUWERIJ DUVEL MOORTGAT TRAPT JUBILEUMJAAR AF

MET EEN NIEUWE DUVEL Familiebrouwerij Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150e verjaardag en klinkt hierop met een nieuwe variant van Duvel, het iconische vlaggenschip van de brouwerij. Vanaf nu kunnen bierliefhebbers genieten van een nieuwe zachte en volmondige blonde Duvel met een duvels alcoholpercentage van 6,66%.

Een Duvelse combinatie

Het zonnig, warmgeel design van de flesjes doet het al vermoeden. Deze Duvel is zacht, expressief en heerlijk doordrinkbaar. Voor Duvel 6,66% worden maar liefst zes verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer door dry-hopping, gebalanceerd met vier vakkundig geselecteerde hopvariëteiten.


Onze lange brouwervaring met aromatische hoppen en de zeer succesvolle IJ Van De Duvel, onze samenwerking met de Amsterdamse stadsbrouwerij ’t IJ van vorig jaar, vormen de basis voor deze nieuwe Duvel. Met onze eigen, unieke Duvelgist en een blend van 3 expressieve moutsoorten creëerden we een zacht en toegankelijk bier. Door het bier niet volledig te filteren bekomen we ook een lichte, natuurlijke troebel. Duvel 6,66% zal beschikbaar zijn op zowel vat als op fles, een fantastische aanvulling op de bestaande Duvel en Duvel Tripel Hop die we onze liefhebbers al aanboden.” - aldus brouwer Sam De Belder.

150 jaar Duvel Moortgat

Jan-Léonard Moortgat, zélf telg van een familie van brouwers wiens biertraditie tot in de 17e eeuw teruggaat, stichtte 150 jaar geleden samen met zijn vrouw Maria De Block brouwerij Duvel Moortgat. Onder leiding van de vierde generatie Moortgats groeide de brouwerij uit tot een internationaal begrip, dankzij een focus op kwaliteit en een oprechte passie voor bier. Deze aanpak werd onder meer één jaar geleden bekroond met de prijs van “Family Business Award of Excellence”.

Duvel kreeg enkele maanden geleden al een nieuw design. Niet enkel het flesje en de verpakking van de originele, klassieke Duvel kregen een mooie restyling, maar ook de andere varianten zoals Duvel Tripel Hop Citra en Tripel Hop Cashmere kregen een nieuwe uitstraling.

De brouwerij stond vorig jaar ook aan de wieg van HorecaComeback, een initiatief dat de door Covid-19 gesloten horeca financieel ondersteunde. Nu 2021 is aangebroken, is de tijd rijp om met positiviteit vooruit te kijken en de familie uit te breiden met een nieuw Belgisch blond bier: Duvel 6,66%

CEO Michel Moortgat: “Om het 150-jarige jubileum van onze 4e generatie familiebrouwerij te vieren, zijn we op zoek gegaan naar een toegankelijke en toch volmondige receptuur. Een 100% Duvel, gebrouwen met de beste ingrediënten en met de karakteristieke hergisting op fles. Er zijn minstens 666 goede redenen om dit bier te drinken, het glas heffen in de heropstartende Belgische horeca is er alvast één van. Daar kijken we écht naar uit!

Tasting notes

Stijl: Belgian Blond Ale, met hergisting op fles

Alc.%: 6,66%

Kleur: Een blond bier met een mooie, natuurlijke troebel

Aroma: Aromatisch bier met een volmondig zachte afdronk. Levendige en fruitige aroma’s dankzij het gebruik van sinaaszeste en dry-hopping.

Perfect serve: koel (5°C) in een iconisch Duvel glas

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page