top of page

Dubbelslag voor Brouwerij Roman

Dubbel goud voor Ename Pater

De Ename Pater van Brouwerij Roman viel andermaal in de smaak bij de jury van een internationale bierwedstrijd. Na een gouden medaille op de prestigieuze World Beer Awards in september behaalt de Ename Pater nu ook goud op de Brussels Beer Challenge in de categorie ‘Light Bitter Blond’. Bij beide wedstrijden werden de deelnemende bieren blind geproefd door een professionele jury.

Lode Roman licht toe: “Ename Pater blijft scoren bij de professionele jury’s en dat stemt ons uiteraard tevreden. Maar ook aan de stijgende verkoop zien we dat onze ‘Pater’ een vaste referentie aan het worden is.” Ename Pater (5,5% Vol alc.) is een verrassend licht en smaakvol abdijbier. De brouwers lieten zich inspireren door het gebruik van de vroegere monniken: zij brouwden bier met een lager alcoholvolume voor eigen gebruik om zo helder van geest te blijven. De Ename Pater heeft een mild bitter accent door de dry hopping toegepast aan het einde van het brouwproces.

Ramon scoort goud bij eerste deelname

De jury beloonde Ramon bij de eerste deelname meteen met de hoogste onderscheiding. “Dit is een mooie beloning voor onze zoektocht naar een lekker alcoholvrij bier”, verklaart Carlo Roman, “we hebben er bewust voor gekozen om geen alcoholvrije variant van onze pils te brouwen maar een alternatieve, smaakvolle doordrinker te presenteren. Die eigenzinnige piste is nu beloond en dat stimuleert ons en ons team om blijvend te innoveren.” Ramon is laag in suikers en calorieën en past perfect binnen een actieve en gezonde levensstijl. Smaakvolle hopsoorten (Hallertauer, Galaxy en Simcoe) zorgen voor een dorstlesser met veel smaak.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page