top of page

‘De Gebrande Winning' winnaar van de Cornet Beer & Food Pairing Award

Raf Sainte van Restaurant ‘De Gebrande Winning' Sint-Truiden winnaar van de Cornet Beer & Food Pairing Award 2019-2020, een initiatief van Bierpassie Magazine

Bier heeft de laatste jaren een bijzondere plaats in de gastronomie veroverd. Niet alleen wagen steeds meer hedendaagse chefs zich aan het gebruik van bier in hun eigentijdse en creatieve keuken, bier wordt ook steeds vaker bij gerechten – als alternatief voor wijn – geserveerd. De intrede van bier-sommeliers en een aparte bierkaart zijn daarvan het bewijs.

Jaarlijks gaat Bierpassie Magazine op zoek naar een restaurant of brasserie waar Beer & Food Pairing ter harte wordt genomen. De jury quoteert op basis van verschillende criteria zoals: motivatie van de pairing, bierkaart, schenktechniek, glaswerk, presentatie en het kader. De award wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Brouwerij De Hoorn die haar zwaar blond bier Cornet hiermee in de spotlight plaatst.

Raf Sainte (L) ontvangt de Cornet Beer & Food Pairing Award van Peter Buelens (R)


De jury reikt dit jaar de award uit aan de 47-jarige Raf Sainte van ‘De Gebrande Winning’ uit Sint Truiden. Raf volgde zijn koksopleiding aan Hotelschool Ter Hercke. Voor hij in 2014 zijn eigen restaurant opstartte werkte hij als kok in onder meer het Scholteshof, golfclub Sint-Joris Winge , de Goei Goesting en Kookpunt beide in Hasselt. Raf Sainte is niet aan zijn bier-proefstuk toe, Gault & Millau bekroonde De Gebrande Winning al drie jaar als beste bierrestaurant in België. Restaurantgids Michelin loofde hem voor ‘de beste bierkaart’ en zijn restaurant staat nummer drie in de Ratebeer ranglijst van de beste bierbestemmingen ter wereld. Culinaire journalist Wim Swinnen: “Sainte gaat niet alleen in de keuken op geïnspireerde wijze met bier aan de slag, maar maakt er ook een erezaak van om gefocust en toegewijd bier aan tafel te serveren, met aandacht voor compatibiliteit én de interactie tussen drank en gerecht.”

Raf Sainte: “Ik werk graag met bier in de keuken In vergelijking met wijn heeft bier een breder smaken-spectrum en dat geeft je als chef natuurlijk meer mogelijkheden.”

Brouwerij Palm – De Hoorn & Rodenbach promoot actief het gebruik van bier in de keuken en als begeleider van gerechten. Naast de Cornet Beer & Food Pairing Award van Bierpassie Magazine ondersteunt ze actief de AEHT Cornet Trofee voor studenten van Belgische hotelscholen en The Star of the Belgian Cuisine© georganiseerd door The Mastercooks of Belgium. Peter Buelens, PR & Communication Manager: “Met de ondersteuning van de Cornet Beer & Food Pairing Award, de AEHT Cornet Trofee en The Star of the Belgian Cuisine© wil Brouwerij Palm - De Hoorn en Rodenbach het gebruik van bier in de gastronomie promoten, onze rijke Belgische biercultuur verdient meer dan ooit die aandacht en dat willen we actief stimuleren.”

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page