top of page

Cultcafés Le Coq en Les Brasseurs zoeken steun via crowdfunding

De populaire bruine cafés Le Coq en Les Brasseurs aan de Beurs doen een beroep op hun stamgasten om de financieel beproevende coronacrisis door te komen. Dat doen ze via crowdfunding. "Een café en zijn klanten kunnen niet zonder elkaar."

Via het platform Growfunding hopen Le Coq en Les Brasseurs geld in te kunnen zamelen bij hun klanten. Door de coronacrisis zijn de Brusselse cafés nog steeds gesloten. "En de reserves slinken. We hopen snel opnieuw open te kunnen, maar het zou nog wel een tijdje kunnen duren", zegt Gert De Spiegeleer van Les Brasseurs op de Anspachlaan. "De reserves raken stilaan op", beaamt Jorn Peeters van Le Coq.

Om de cafés in deze noodlijdende tijden een duwtje in de rug te geven, rekenen zij in de eerste plaats op vrije bijdrages van hun cafégangers. Daarnaast werken zowel beide bruine kroegen samen met 'bekende' stamgasten en sociale of circulaire organisaties uit de buurt. Zij bieden in ruil voor een geldsom een tegenprestatie, doorgaans in de vorm van een gift.

Zo kan je voor 45 euro steun voor de cafés artistieke en ecologische keukenhanddoeken krijgen, gemaakt door de Brusselse Leila Hassouna. Bij Les Brasseurs biedt gereedschapsbibliotheek Tournevie een workshop aan als je 300 euro stort. Voor 60 euro steun aan café Le Coq biedt de organisatie Fermenthings je dan weer een fermentatieworkshop.

Eerder startte ook café Au Daringman een growfundingcampagne, die tot dusver al meer dan 7.000 euro in het laatje bracht.


Bron: Bruzz

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page