top of page

Coronacrisis maakt eind aan recordreeks Duvel Moortgat

Duvel Moortgat boekte in 2019 andermaal recordresultaten. Maar toen sloeg de coronacrisis toe. 'De omzet zal dit jaar met 10 à 20 procent dalen en de winst nog meer’, zegt CEO Michel Moortgat.

Zoals wel vaker de laatste weken vragen we onze gesprekspartner aan de telefoon of alles goed en wel is en iedereen rond hem gezond. Zo ook bij Michel Moortgat, de CEO van de gelijknamige biergroep. Het antwoord is gewoonlijk positief. Maar nu even niet. 'Helemaal in het begin van de crisis had ik lichte symptomen van Covid-19. Sindsdien ben ik gelukkig beter', zegt hij.

Michel Moortgat kwam als jonge snaak aan het hoofd van de gelijknamige brouwerijgroep,

waarvan hij intussen bijna 30 jaar CEO is.


Het bedrijf Duvel Moortgat daarentegen incasseert stevige klappen sinds het begin van de crisis, net als zijn collega-brouwers. In een typisch jaar haalt Duvel Moortgat 55 à 60 procent van zijn inkomsten uit de bierverkoop in supermarkten en winkels, de rest komt uit de verkoop aan de horeca.

'Dat laatste kanaal viel midden maart ineens helemaal stil. En bier was voor de consument in de supermarkt echt geen prioriteit in het begin van de lockdown. In april daalden onze volumes wereldwijd met een derde in vergelijking met dezelfde maand in 2019', zegt Michel Moortgat.

Maar de brouwer uit Puurs-Sint-Amands zegt ook dat het einde van de tunnel in zicht is, al blijft de situatie bijzonder broos. 'De Chinese markt komt beetje bij beetje weer op kruissnelheid en in Europa laten landen druppelsgewijs de heropening van cafés en restaurants weer toe, zij het in verspreide slagorde.'


Bron: De Financiële Tijd; Micgaël Sephiha

Verder lezen:

https://www.tijd.be/ondernemen/voeding-drank/coronacrisis-zet-recordreeks-duvel-moortgat-stop/10230691.html?fbclid=IwAR3uSbJMaBc-hycZBLK-IuE2khfEfx-vaTFHaltc2lGcqsrAZ4XwMp12z4s


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page