top of page

Charmeur lekkerste bier in Noord-Brabant

Stoombierbrouwerij De Pimpelier tekent met Charmeur voor Brabants Lekkerste Bier 2020. Herbert Rooymans kreeg vrijdagmiddag thuis in Budel-Schoot de beker uit handen van juryvoorzitter Madeleine van Toorenburg.

Het CDA-Kamerlid moest eerst nog wel de twee andere genomineerden telefonisch teleurstellen. In de lichtste categorie was Boschdal Extra van brouwerij Boschdal uit Prinsenbeek als lekkerste naar voren gekomen; in de zwaarste categorie scoorde Black Bastard van de Muifelbrouwerij uit Oss.

Maar het allerlekkerste bier van Brabant komt dit jaar uit de middelste categorie: Charmeur van De Pimpelier. De jury viel unaniem voor Charmeur. Het donker bier met 7,5 % alcohol blinkt uit door zijn complexe smaakstructuur. Daar moeten de eiken houtsnippers gedrenkt in cognac mee te maken hebben. Aan de wedstrijd, voor de zesde keer georganiseerd door de drie Brabantse dagbladen in samenwerking met de Hilvarenbeekse museumbrouwerij De Roos, deed dit jaar een recordaantal van 54 Brabantse brouwers mee.

Rooymans is bepaald geen groentje in het brouwersvak. Hij begon op 16-jarige leeftijd al met het hobbymatig brouwen van bier. Zijn werk bij Anheuser-Busch InBev te Leuven kwam ook in het teken van bier te staan.

De brouwerij van De Pimpelier, dat eerst De Pimpelmeesch heette en daarna De Pimpelmee, bevindt zich naast het woonhuis van Herbert Rooymans, die zijn zoon Joeri ook de liefde voor het brouwen van speciaalbier bij heeft gebracht.

Eerdere winnaars van Brabants Lekkerste Bier

2015: Zuster Agatha van de Muifelbrouwerij uit Oss

2016: Bastion van Wilskracht uit Ravenstein

2017: Wittekop van Belgica uit Made

2018: Black Sabbath van Bliksem uit Breda

2019: Kiele Kiele van de Deftige Aap uit Helmond

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page