top of page

Brussels Gewest investeert 5,5 miljoen in renovatie Beurs

Het Brussels Gewest pompt 5,5 miljoen euro aan middelen in de renovatie van de Beurs. Daar moet tegen 2023 onder meer het centrum ‘Belgian Beer World’, dat de Belgische biercultuur in de kijker zet, de deuren openen. Dat laat staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed, Pascal Smet (one.brussels) weten. Met de vrijgemaakte middelen zullen oorspronkelijke elementen zoals de gevels, binnenruimtes en ornamenten van het gebouw gerenoveerd en gerestaureerd worden. Zo worden de grote zaal op het gelijkvloers en de belangrijkste salons op de verdiepingen gerestaureerd volgens de kleuren en afwerking va het oorspronkelijke ontwerp.

Ook de volledige renovatie van de archeologische site ‘Bruxella 1238’, onder de Beursstraat, maakt integraal deel uit van het project. De vernieuwde site, met het graf van Hertog Jan I van Brabant, wordt toegankelijk via het Beursgebouw waardoor de huidige bovengrondse ‘museumconstructie’ verdwijnt en ook de Beursstraat in ere wordt hersteld. Door de renovatiewerken wordt het beursgebouw ook een toegankelijk gebouw met de centrale beuk als een galerij die het Beursplein verbindt met de Boterstraat, die naar de Grote Markt loopt. In deze galerij zal ook plaats zijn voor tentoonstellingen.

Op de hogere verdiepingen komt een belevingscentrum van het Belgische bier, ‘Belgian Beer World’. Daar bundelen meer dan 100 Belgische brouwers de krachten. Daarnaast komt er ook een panoramisch terras op het dak.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page