top of page

Brussels Beer Challenge 2020: 'De Covid-editie'.

De 9e Brussels Beer Challenge vond plaats in Brussel van 26 oktober tot 6 november met alle nodige veiligheidsmaatregelen en gezondheidsmaatregelen. Het niveau van de keurings- en proefomstandigheden was even hoog als bij de vorige edities, met juryleden die voornamelijk uit België afkomstig waren.

Meer dan 1.500 bieren - 1.546 om precies te zijn – mochten we verwelkomen. Gezien de aanhoudende pandemie is dit een sensationeel succes. Aan de brouwers: 'Dank u, u bent geweldig'.

The winners take it all!

'Brasserie Dupont' (BE) wint de prijs voor de Beste Brouwerij

Het Beste Bier in de competitie is 'Vriend of vijand' van 'Browar Rockmill' (PL).

Zie voor alle winnaars: http://www.brusselsbeerchallenge.com/nlCijfers en trends 2020

· België behield zijn leiderschap met 79 onderscheidingen, gevolgd door de Verenigde Staten (31), Italië (30), Nederland (23), Brazilië (16), Frankrijk (13), Canada (10) en China (9).

· De competitie wordt steeds internationaler met inzendingen uit 36 landen dit jaar, waaronder Australië, Zuid-Korea, Bolivia en Oekraïne.

· NEIPA" is de snelst groeiende categorie met 43 inzendingen.

· De populairste categorieën zijn "Belgische Tripel" (71), "Belgisch Witbier" (46) en "Herb & spice”" (44).

· De categorieën 'Alcoholvrij' en 'Laagalcohol' zijn in volle opkomst.

Proefomstandigheden

De proeverij vond eind oktober en begin november plaats in de Becomev degustatieruimte in Brussel. De veiligheid van de experts en helpers had de hoogste prioriteit. Het hoogste niveau van bescherming werd verzekerd door een uitgekiend hygiëneconcept: elk lid van het panel had zijn eigen individuele tafel. De grootte van elk panel was beperkt tot vier personen. De organisatoren van de Brussels Beer Challenge stelden een minimumafstand van twee meter tussen de tafels in en de maskers waren verplicht, behalve natuurlijk aan de degustatietafel.

Panel

Het panel bestond uit ervaren en goed opgeleide juryleden. De kwaliteit kan ook worden toegeschreven aan de achtergrond van de juryleden: biersommeliers, gespecialiseerde journalisten, bierdistributeurs, barkeepers en brouwers, maar ook doorgewinterde bierliefhebbers. Allemaal beoordeelden ze de stalen tijdenseen blinde proefsessie op basis van zintuiglijke criteria. Vervolgens bepaalden ze samen welke bieren in elk van de categorieën de top drie plaatsen zouden innemen.


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page