top of page

Brussel klaar voor eerste Belgische Bier-Spa

In Brussel kan je dit najaar baden in bier: "Je ruikt erna heerlijk fris"

In Brussel kan je vanaf oktober in een spa terecht voor een bijzonder bad. Eentje gevuld met bier. Volgens Benedict Biebuyck van Good Beer Spa is het een rustgevende en unieke ervaring. "En geloof het of niet, maar je ruikt heel fris na zo'n bad". De bijzondere jacuzzi wordt eerste gevuld met water op lichaamstemperatuur. Daar worden dan ingrediënten van bier aan toegevoegd zoals hop, gist en mout met een scheutje bier. Uiteraard gaat het om een Belgisch bier, vertelt eigenaar Benedict Biebuck van Good Beer Spa in De Middag op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "We hebben gekozen voor een blond biertje van maximum vijf graden. Dat kan je naast de jacuzzi trouwens van het vat degusteren, terwijl je er ook inzit."

Tradities om in bier te baden

Hoewel het idee heel verrassend klinkt, is het niet nieuw. "In de Balkan is het een eeuwenoude traditie om te baden in bier. In Praag zijn er al een twaalftal bierspa's, en de laatste tien jaar is het een trend die zich wereldwijd doorzet. Er zijn er ook in Japan, IJsland, Canada en de Verenigde Staten."

Fris ruiken

Fijn dus voor wie van de geur van bier houdt, maar waarom zou je er in godsnaam in kruipen? "In tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken ga je echt fris ruiken dankzij de hop. Die heeft een aangenaam, grassig aroma. Bovendien is het niet plakkerig. Omdat de ingrediënten aan voornamelijk water worden toegevoegd. Bovendien heeft het wel degelijk positieve effecten. Het is erg rustgevend en vooral gezellig. Zodat het ook een fijne, unieke ervaring is voor niet-bierdrinkers. Maar verwacht geen wondermiddel. Je gaat er geen tien jaar jonger van worden."

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page